Voorverkoop Pinkpop 2013 verloopt zoals verwacht

Tickets

De voorverkoop van de 44ste editie van Pinkpop verloopt zoals de organisatie had verwacht. Dat meldt Pinkpopbaas Jan Smeets.

Vanmorgen om 10.00 uur ging de voorverkoop van het Limburgse festival van start. Volgens Smeets waren er binnen een half uur al ruim tienduizend weekendkaarten verkocht. ‘Het is vergelijkbaar met 2011, we zitten ver boven het gemiddelde.’

In totaal zijn er vijftigduizend weekendkaarten en per dag twintigduizend dagkaarten in omloop. Smeets verwacht niet dat Pinkpop vandaag al uitverkoopt, maar denkt dat er volgende week een piek in de voorverkoop te zien zal zijn.“Volgende week worden de salarissen en uitkeringen gestort. We zien ook altijd een piek als mensen hun vakantiegeld binnen hebben,” aldus de Pinkpopbaas.

35 reacties op “Voorverkoop Pinkpop 2013 verloopt zoals verwacht”

 1. Hij heeft ook hetvolgende gezegd:
  - er komt op de zondag nog een naam die nog gaat opschuiven op het affiche. Het is een Engelse band die al eens eerder op Pinkpop stond
  - Smeets vond het toch wel heel mooi om te horen dat Bruce Springsteen tegen Paul McCartney heeft gezegd dat als die een festival wil doen, hij absoluut naar Pinkpop moet komen
  - geconfronteerd met een aantal negatieve twitterberichten, zegt hij dat niemand verplicht is om te komen en dat klagers gewoon thuis kunnen blijven. Daarbij is het ook simpelweg niet mogelijk dat iedereen dit jaar naa Pinkpop komt die de laatste jaren op Pinkpop is geweest
  - typerend dat hij zei dat dit een programma is dat “de kinderen” aanspreekt

 2. Laat ik eerst eens reageren op het nieuwsbericht: het valt me niet tegen dat er toch al aardig wat kaartjes worden verkocht, maar ik blijf erbij dat het niet gaat uitverkopen, daarvoor is er gewoon te weinig wat niet ergens anders te zien is en te weinig goeds/leuks.
  Dat Bruce dat tegen Paul heeft gezegd is leuk maar kennelijk heeft het geen effect gehad en dus heb je er helemaal niks aan!
  Wat een onzin om te zeggen dat het niet mogelijk is dat iedereen die de laatste jaren is geweest dit jaar weer komt. Natuurlijk is dat mogelijk (alle vaste bezoekers dan) en het lijkt me ook dat dat juist je doelstelling moet zijn: Vaste bezoekers houden en meer proberen voor je te winnen. Met deze zuigline-up heeft die veel vaste bezoekers weggejaagd. En zie het laatste berichtje: hij verwacht (net als ik overigens) dat er veel kinderen voor terug komen. Ja, dan ben je dus echt enorm dom bezig, want kinderen geven toch minder geld uit dan volwassenen. Kortom Jan, je spreekt weer een hoop onzin en lult altijd alles recht. Zo is het nu een pinkpop zoals het moet zijn met jonge bands en dat terwijl ze eigenlijk Paul McCartney wilden boeken… Jan Smeets stop alsjeblieft met praten want je vertelt niks dan nonsens!

 3. Ik vraag me nog steeds af, waarom je alleen in limburg die mooie originele pinkpop kaarten kan kopen, terwijl de rest van nederland met zo´n lelijk grijze ding moet rondlopen. Ik ben altijd jaloers op mensen met die kaarten. Maar mijn kaarten zijn zoals altijd binnen, en we gaan knallen.

 4. ik heb ook kaarten

 5. WeckoJ mooi om te lezen dat jij er precies hetzelfde over denkt..

 6. Het valt mij op dat er alleen maar mensen aan t zeiken zijn ier de line ….
  Organiseer lekker zelf een festival als je t zo goed weet… Er zijn ook mensen die wel de positieve kunnen zien …

 7. En daarbij blijkt toch dat deze man weer wat hij doet … 10000 kaarten verkopen zich niet zomaar in een half uur

 8. @Danny: Ik zou graag een eigen festival organiseren, een festival als Pinkpop heeft alleen nog al wat startkapitaal nodig en verrassend genoeg heb ik dat niet.
  En hij doet zelf vrij weinig, het waren 4 mannen en 1 vrouw (van Mojo vermoedelijk) die de line-up maken. Enige wat hij doet is er onzinnige dingen over vertellen! En die 10000 kaarten verkoop je sowieso wel, want er zijn zat mensen die er in de buurt wonen en dus gewoon altijd gaan. Dus nee ben nog steeds niet onder de indruk.
  @Joop: Goed om te lezen dat ik niet de enige ben.

 9. Precies Danny!
  Ik heb er zin in, ik heb me kaarten ook weer binnen!

  tot dan

 10. Ik behoor tot twee groepen :P
  Ik woon er 500 meter vandaan dus ga altijd EN ik hoor bij de groep die zijn kaartje haalt als het loon binnen is volgende week!

  Tot dan allemaal!

 11. Ik vind het echt een leuke line-up, het word zowieso super want je gaat niet alleen naar pinkpop voor de bands het is toch ook gewoon de sfeer die er hangt en de gezelligheid. Er komen genoeg andere jaren waar wellicht wel acts in zitten met hardere gitaren. Ik zou gewoon gaan als je er met z’n allen naar toe gaat en optimistisch bent word het vanzelf een feest ik ga er in ieder geval van genieten. Tot ziens op pinkpop!!

 12. Ben benieuwd
  of Pinkpop nog een metal naam kan strikken zoals Limp bizkit of stone sour of iets in die richting
  Want die staat er nog niet.

 13. K zei op 23 feb 2013

  We hoeven er niet langer moeilijk over te doen: JA, Pinkpop 2013 kent (vooralsnog) de zwakste lineup sinds jaren. De grote namen, de echte ‘headliners’ ontbreken dit jaar.

  2010: Rammstein, The Prodigy, Green Day, (Skunk Anansie, Pink, ect. )
  2011: Foo Fighters, Coldplay, Kings of Leon (ect.)
  2012: Bruce Springsteen, Linkin Park, The Cure, (Anouk, Keane, Racoon, ect.)

  Dit jaar zijn de Kings of Leon en Green Day de enige echte grote namen die op Pinkpop zullen spelen, The Killers bohoort (nog) niet tot dezelfde categorie en is dus ook (nog) geen headliner waardig. Hoe gaaf zou het zijn geweest als ex-Beatle Paul McCartney deze zomer in Landgraaf op de planken zou staan! Helaas, Paul koos voor een ander festival, en wij Pinkpoppers moeten het maar doen met een herhaling van de Kings of Leon, die sinds hun laatste Pinkpop optreden in 2011 geen nieuw werk meer hebben uitgebracht en alles behalve creatief zijn geweest..

  Laten we echter vooral niet vergeten dat het ontbreken van echte headliners (zeker in het geval van Pinkpop 2013) NIET betekent dat er geen goede muziek te horen is. Ook minder grote bands maken goede muziek en kunnen met veel passie en energie een show neerzetten en het publiek uit zn dak laten gaan. Met Green Day, Ben Howard, Kings of Leon, Thirty Seconds To Mars, Passenger, The Killers, The Script, Queens Of The Stone Age en vele anderen zorgt Pinkpop er ook in 2013 weer voor een grote dosis lekkere muziek, voor ieder wat wils..

  Voor de rest is het aan ons, de Pinkpoppers (en een beetje aan de weergoden) om van Pinkpop 2013 weer een onvergetelijke editie te maken!!

  See you all there!

 14. En zo hoort het.

 15. Ik snap nog steeds niet dat mensen zo blijven zeuren dat the Killers geen echte headliner is. Ik vind het een super vette band, maar goed dat is smaak. Maar het kan toch geen toeval zijn dat the Killers naast pinkpop ook als headliner staan op T in the park, isle of wight en rock am ring lijkt me.

  Mijn kaarten zijn i ieder geval binnen en heb er heel veel zin in.

 16. Nou de Killers zijn wel oké en Green day is gaaf, maar the kings of leon is dus echt zó lame. Twee jaren geleden verveelde ik, en waarschijnlijk nog heel wat meer, zich behoorlijk suf bij hun optreden. Alleen op die paar hitjes die ze gehad hebben ging het publiek los zoals sex on fire en use somebody, daarna was het vlug stil. Verder is de line-up best goed, maar ik weet dus wel dat ik zaterdagavond op tijd in de afterparty tent ben.

 17. Zoals eerder genoemd vind ik het erg raar dat iedereen The Killers niet headline-waardig noemt. Ze zijn headliner geweest op zo’n beetje alle grote festivals in Europa: Sziget, T in the Park, Glastonbury, Isle of Weight, Werchter etc.

 18. Ik ben het met Danny eens.. een line-up zal NOOIT perfect zijn. Daar zul je vrede mee moeten hebben, heb je dat niet? ga dan lekker ergens anders naartoe.

 19. The killers zijn op werchter nog nooit headliner geweest volgens mij in 2009 stonden ze voor coldplay

 20. Ik zit nog steeds wel in dubio.. Denk dak de 6 zondag namen nog maar ff afwacht…. Tevens is het altijd lekker als je naar een lekkere headliner heen feest…. En Green Day en KOL zijn nu niet echt bands die je na een dag feesten wil zien (ook aan het begin van de dag niet, of op de camping :D:P)

  En The Killers vind ik een prima band en ook een prima headliner :D

 21. @Niels: Afwachten lijkt me wel te kunnen, zo goed gaat de kaartverkoop niet en ik verwacht ook echt niet dat het gaat uitverkopen.
  Green Day is imo toch een stuk groter dan The Killers. Maar goed smaken verschillen.

 22. @WeckoJ Groter hoeft niet gelijk beter te zijn, al heb ik niks met beide bands.

  Er zou toch vandaag een band bekend gemaakt worden?

 23. Mooie voorspelling van pinkpopcentral.. niks nieuwe naam..

 24. Waar stond dat er gisteren een nieuwe naam bekend gemaakt zou worden?

 25. twitter pagina van pinkpopcentral

 26. Hmm, misschien gaan ze pas bekend maken wanneer de verkoop weer wat stagneert?

 27. klinkt logisch

 28. maar we kunnen stellen dat er op de zondag nog 3 dikke namen bij komen..
  Afsluiter tent, Afsluiter 3FM en subheadliner.. overigens ook nog de opener van de main.
  Editors, Bloc Party, Biffy Clyro, Jake Bugg, Gogol Bordello, Hurts? misschien afsluiter tent Yeah Yeah Yeahs? zou in ieder geval te gek zijn!

 29. doe mij nog maar gogol bordello en volbeat hoe dan ook kaartje is binnen dus ga sowieso veel lol maken daar !!!

 30. @Bertrand: Ik heb het nog niet meegemaakt dat er nog grote namen bijkwamen nadat de persconferentie geweest is dus ga daar nu maar niet van uit, dan kan het alleen maar meevallen.

 31. K zei op 26 feb 2013

  Idd, een grote naam na de persconferentie lijkt me uitgesloten. Maar het balletje kan raar rollen natuurlijk.

 32. in 2007 werd Linkin Park na de persconferentie nog bekend gemaakt. En ik kan me nu toch ook niet voorstellen dat ze de op subheadlinerplaats en de afsluiter van 3FM van die niemanddalletjes gaan neerzetten. Het zullen inderdaad geen supernamen worden maar toch wel acts met een beetje naam. Ik moet wel zeggen dat ik op het moment geen idee heb wie dit zou kunnen zijn.
  Ik kom niet verder dan Editors als subheadliner ( wel erg kleine kans) en misschien Biffy Clyro als afsluiter of net voor de afsluiter op 3 FM. Verder heb ik nog ( misschien ijdele) hoop op Limb Biskit op de zondag voor the Script.
  Denkelijk wachten ze even af hoe de voorverkoop gaat en maken ze na het weekend ( als volgens Jan de tweede piek van de verkoop komt, als mensen hun salaris/uitkeringhebben gekregen)nog wat namen bekend.

 33. @Erwin, Limp Bizkit sluit zondag op Download festival het Encore stage af, dus dat zal wel niet gebeuren. Ik zie dat Limp alleen op vrijdag of zaterdag kan, die datums zijn voor hun nog leeg. Ik denk dan eerder dat Limp niet komt, maar wie weet..

 34. @Rick L
  Ik bedoel dus ook de zaterdag en dan natuurlijk ook nog voor 30stm en niet the Script ( die ook nog op de vrijdag spelen)
  excuses voor de verwarring…….

 35. Volgens Spitsnieuws en festileaks spelen de Stereophonics op zondag op 3fm-Stage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *