Video: Blaudzun, Kensington, Handsome Poets en Douwe Bob verwarmen Paaspop

Pinkpop Podium

Afgelopen vrijdag ging in het ijskoude, maar oergezellige Brabantse Schijndel de opening van het festivalseizoen van start met Paaspop.

Traditiegetrouw zien we een aantal acts op het affiche van Paaspop een paar maanden later terug in Landgraaf. Dit jaar zijn dat er maar liefst zes, te weten: Douwe Bob, Blaudzun, Kensington, Handsome Poets, C2C en The Gaslight Anthem.

Benieuwd hoe zij het er van af hebben gebracht? Hieronder kun je genieten van de Nederlandse Pinkpop-acts die afgelopen vrijdag en zaterdag op Paaspop speelden. Vanavond komen C2C en The Gaslight Anthem nog in actie. Voor alle optredens op Paaspop 2013 verwijzen we je graag door naar het Youtube-kanaal van Paaspop.

Blaudzun
Johannes Sigmond behoeft geen introductie meer. Als winnaar van de Edison popprijs voor ‘Beste mannelijke zanger’ is Blaudzun aankomende zomer veelvuldig op de Nederlandse en internationale podia te bewonderen. Gisteren gaf de singer-songwriter een optreden op de mainstage van Paaspop. Op zondag 16 juni doet Blaudzun de 3FM Stage van Pinkpop aan.

Kensington
Met hun nieuwe album ‘Vultures’ timmert Kensington aardig aan de weg. Afgelopen zaterdag was de Utrechtse band op de mainstage van Paaspop te bewonderen. Op zondag 16 juni speelt Kensington op het hoofdpodium van Pinkpop.

Douwe Bob
De pas 19-jarige Douwe Bob Posthuma werd vorig jaar uitgeroepen tot ‘Beste singer-songwriter van Nederland’, een titel die hoge verwachtingen met zich meebrengt. Op Paaspop bewees de zanger dat hij de prijs verdiend heeft gewonnen. Op zaterdag 15 juni speelt Douwe Bob samen met z’n band op de 3FM Stage van Pinkpop.

Handsome Poets
Dankzij de NOS, die hun song ‘Sky on Fire’ afgelopen zomer gebruikte als anthem voor de Olympische Spelen in London, is de populariteit van Handsome Poets gigantisch toegenomen. Kijk hieronder naar een andere hit van de band: ‘We Can’t be Saints’. Handsome Poets staat op vrijdag 14 juni geprogrammeerd op de Pinkpop-mainstage.

4 reacties op “Video: Blaudzun, Kensington, Handsome Poets en Douwe Bob verwarmen Paaspop”

  1. Paaspop was vet :P. Hoop wel voor diegene die gaslight anthem zien op pinkpop dat ze dan wat actiever zijn. Want wat een stel zoutzakken waren het. Alleen de drummer niet, en ze hadden ook geen interactie met het publiek, op een paar vage zinnetjes na. Verder klonk het wel gewoon goed.

  2. @Wilco: Normaal gesproken is Brian Fallon (zanger TGA) juist wel erg van het een praatje houden met het publiek, maar er was duidelijk iets aan de hand. Wat weet ik ook niet, want stond helemaal vooraan, maar kennelijk irriteerde hij zich ergens aan. Gelukkig beïnvloedde het het spel niet, want dat was weer super. Heb me ook goed vermaakt op paaspop ja.

    Handsome Poëts eindigden de show met:”bedankt pinkpop”. Volgens mij heeft de zanger er dus wel zin in. Wel een enorme domme fout natuurlijk.

  3. Handsome Poëts heb ik zelf niet gezien, ik heb later wel een interview gezien en daar was het duidelijk dat hij heel blij was met het plekje op pinkpop. Maar het leek inderdaad dat er iets mis was. Je zag de zanger ook vaak kijken naar de gitarist met zwarte gitaar (weet zijn naam niet) en daar riep hij ook een keer iets tegen tijdens 45. En die gitarist zag er ook helemaal niet vrolijk uit. Maar ik weet nog niet of ik ze nog een keertje ga zien :P

  4. Maar ik was trouwens het hele weekend op paaspop. Heb me heel erg vermaakt maar het was wel verschrikkelijk koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *