U2 naar Pinkpop 2011?

Wij kregen afgelopen week een mail van Roman. Hij wees ons op een tweet die het gerucht verkondigde dat Jan Smeets tijdens een conferentie een uitspraak heeft gedaan betreffende een onaangekondige band die de duurste Pinkpop act ooit zou worden.

Roman vermoedt dat dit wel eens om U2 zou kunnen gaan. U2 staat immers op Glastonbury, hetgeen een vergelijkbare situatie creëert als in 2009, toen “The Boss”, Bruce Springsteen, exclusief op Glastonbury EN Pinkpop stond.

Wij zelf denken dat het mogelijk is, de tourschema’s staan het toe, maar plaatsen een grote kanttekening om de volgende reden:

Pinkpop heeft een geschat programma budget van 6 tot 8 miljoen en wordt niet, zoals andere festivals, gesponsord door de regering of gemeenten.

De duurste act tot nu toe was Rammstein, met een bedrag van 1,2 miljoen Euro. Dit betekent dat het vermeende gerucht van Jan Smeet’s om een band gaat die nog hoger zit qua kosten. Zou Pinkpop bereid zijn om grofweg 1/4e van het programma budget te besteden aan een grote band?

Zo ja, dan komen wij met de volgende namen:

Coldplay
- Ze werden in 2009 aangeboden, maar Pinkpop kon het zich niet veroorloven.
Red Hot Chili Peppers
- Stonden in 2006 op Pinkpop en kostten toen 6 ton.
Iron Maiden
- Blijft een grote band en is inmiddels bevestigd voor Roskilde.
Kings of Leon
- Komen zo goed als zeker naar Pinkpop 2011, maar zou wel eens duur kunnen uitpakken.
Foo Fighters
- De ultieme festival band waarvan het nog niet zeker is of ze gaan touren. Toch hangt ook hier een hoog prijskaartje aan.
Neil Young
- De absolute favoriet van Smeets. Bracht afgelopen september zijn nieuwste album uit. Ondanks dit alles geen publiekstrekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *