Toekomst Pinkpop Classic nog steeds onduidelijk

Jan smeets

Het is nog niet duidelijk of er aankomend jaar een Pinkpop Classic zal plaatsvinden. Op dit moment wordt onderzocht of een doorstart in 2011 mogelijk is.

De huisband van Pinkpop Classic, de Janse Bagge Bend, heeft het festival al opgenomen in hun tourschema. Tourmanager Albert Sanders verteld ons dat de datum echter onder voorbehoud is opgesteld. Op de vraag of het al zeker is dat er volgend jaar een Pinkpop Classic zal gaan plaatsvinden, zegt hij het volgende: “het is in ieder geval nog niet zeker dat het niet doorgaat.” Aan deze cryptische omschrijving voegt hij toe dat “er een kans is, maar dat die moet worden bekeken.”

Afgelopen jaar was een absoluut dieptepunt in het nog prille bestaan van Pinkpop Classic. Ondanks de komst van headliners Iggy Pop and the Stooges en The Cult, kwamen er slechts 6000 bezoekers opdagen. De organisatie had gerekend op ruim 15.000 man. Jan Smeets heeft in diverse interviews aangegeven dat het misschien beter is om het hele Pinkpop Classic concept te wijzigen. Volgens Smeets heeft het festival een headliner nodig die garant staat voor tienduizenden bezoekers. Dit hoeft niet noodzakelijk een act te zijn die al eerder op het ‘grote’ Pinkpop heeft gestaan. In theorie ligt de weg dus open voor grote artiesten als Neil Young of John Fogerty.

Als Pinkpop Classic aankomend jaar doorgaat, zal het een feestelijke jubileum editie worden. Pinkpop Classic viert dan haar vijfde verjaardag.

1 reactie op “Toekomst Pinkpop Classic nog steeds onduidelijk”

  1. Uriah Heep????
    Dire Straits???
    The Kinks???
    Sailor???

    Het kan allemaal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *