‘The Crookes geboekt voor Pinkpop 2012′

Pinkpop

De Engelse indie band The Crookes speelt volgend jaar op Pinkpop. Althans, dat meldt de organisatie van het Limburgse festival Geleen Calling.

The Crookes speelt op zondag 20 november op Geleen Calling, een festival met een line-up die hoofdzakelijk bestaat uit opkomende bandjes.

In een persbericht laat de organisatie weten dat de band ook op Pinkpop zal spelen:

“Geleen bereidt zich verder voor op The Crookes. En dat is maar goed ook want deze jongens uit Sheffield zijn al geboekt voor Pinkpop 2012.”

Hoewel het eigenlijk nog veel te vroeg is om aan te nemen dat The Crookes op Pinkpop staat, is het goed mogelijk dat de band onderdeel is van een zogenaamde package deal. Een package deal is een contractuele afspraak tussen een label en een festival waardoor meerdere bands van hetzelfde label op een festival kunnen spelen. Zo’n deal wordt meestal opgebouwd rond een grote act. Vorig jaar kwam Ash mee met Coldplay als onderdeel van een package deal.

The Crookes staat onder contract bij Fierce Panda Records, een label waar ook Coldplay en Ash toebehoren. Het zou dus kunnen dat The Crookes bij de Coldplay-deal hoort. Dat zou verklaren waarom de band nu al is geboekt. Nieuwe opkomende bands worden normaal gesproken pas als laatste aan het affiche toegevoegd.

Het blijven natuurlijk allemaal speculaties, want zowel de band als het record label willen niets los laten over een optreden op Pinkpop. Wat denk jij?

7 reacties op “‘The Crookes geboekt voor Pinkpop 2012′”

  1. Hey Cooltjes zeg!!! Heb de Crookes op Breda Barst gezien. Lekker engels bandje

  2. Ik heb the Crookes op Parkpop 2011 gezien, erg prettig britpop bandje.

  3. Zag ze aan het werk tijdens London Calling. Zie ook 3 voor12Tv. Ik vind dat ze daar slim bezig zijn in Geleen. Als je GEM hebt en daarna The Crookes en Bettie Serveert als afsluiter daar wil ik mijn zondagmiddag wel aan besteden !!!!

  4. Tof tof.

    Ik hoop serieus echt dat Linkin Park op Pinkpop 2012 staan! Dan is ‘t 5 jaar geleden dat ze voor ‘t laatst op nederlande planken stonden, wordt wel weer eens tijd. ;)

  5. Mag voor mij meer van dit soort bands spelen. Kunnen tenminste nog verrassingen tussen zitten. Daarom ga ik dus altijd naat Lowlands!!

  6. zolang ze het maar lekker ver weg in de tent stoppen vind ik het best :) vind dit soort bandjes zonde om naar te kijken aangezien deze toch op erg veel gratis festivals spelen. ben benieuwd wat volgt ;)

  7. Ja, laat ze maar komen!! We gaan zeker naar Geleen Calling voor de Crookes natuurlijk. Is dan de 3de keer dit jaar. Nu spelen ze wel zonder Alex! (snik,snik)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *