Smeets vreest concurrentie niet: ‘Pinkpop heeft beste line-up’

Jan smeets

Jan Smeets kijkt met veel vertrouwen naar de aankomende editie van Pinkpop. “Wij hebben met afstand de beste line-up,” laat de Pinkpopbaas aan 3voor12 weten.

“Het gaat heel goed met Pinkpop,” vervolgt Smeets. “Tot nog toe hebben we geen last van concurrentie,” doelend op het Nederlandse Indian Summer Festival dat dit jaar samenvalt met Pinkpop. Ook Best Kept Secret ziet de Pinkpopbaas niet als concurrent: ‘ze hebben een hele andere opzet, die je meer met Into The Great Wide Open en Lowlands kunt vergelijken.’

Aanstaande woensdag maakt Smeets het Pinkpop-programma bekend tijdens de Pinkpop Persconferentie in Paradiso.

Het gehele interview kun je hier lezen.

55 reacties op “Smeets vreest concurrentie niet: ‘Pinkpop heeft beste line-up’”

 1. Kijk, dat doet me dan gelijk al goed..
  Door het lezen van dit artikel gaan mijn verwachtingen juist weer iets omhoog.
  Als Jan zegt dat het de beste line-up wordt, dan moeten we er toch enigszins vertrouwen in hebben lijkt me :)
  Op naar de woensdag!

 2. wordt te gek dit jaar Pinkpop 2013!!! Op naar woensdag :)

 3. Laten we het hopen dat er dan ook grote namen komen:) maar om de line up van bks en Indian summer te verslaan hoef je niet veel moeite te doen.

 4. Als paramore nou komt, en als 30 sec zich daaraan toevoegd ben ik gelukkig! Oh ja, Lana Del Rey zou ook wel eens leuk zijn moet ik zeggen! Maar ik ga dan vooral voor Paramore hoor, dat is DE band die eens op pinkpop moet komen na 5 jaar lang vingers gekruist of ze nou eens komen!

 5. @LP inderdaad.. Staan wel leuke namen maar niet fantastisch… Nu maar hopen dat deze line-up niet net zo fantastisch is als vorig jaar :D Maar als ik hoor dat RATM zomaar zou kunnen komen :D:D

  Op naar Woensdag!

 6. Als ze met Nick Cave, Animal Collective, Dry the River, Dinosaur Jr, The Flaming Lips, Foals en Mew bijvoorbeeld aankomen zetten dan hebben ze voor mij een betere line up dan BKS. Alleen zie ik dat niet gebeuren. :(

 7. Lees net de reacties op andere sites, en die vinden allemaal dat Smeets een beetje te hoog van zijn toren blaast. Mij zou het eigenlijk niks verbazen als hij straks met een geweldig festival aankomt.
  Eigenlijk verwacht ik dat ook gewoon een beetje.

 8. Als die zegt dat die een betere line-up heeft dan de andere Nederlandse festivals dan ben ik nog niet zo onder de indruk. Maar als die ook echt een goede line-up heeft wel. Beter dan Werchter en RAR/RIP vind ik dit jaar niet zo heel moeilijk, maar zelfs dat betwijfel ik nog. Ach we zullen het zien woensdag. Het blijft toch altijd een kwestie van smaak. Ik hoop dat die daadwerkelijk met wat toffe verrassingen komt!

 9. Eens even gekeken wat er in de buurt is tijdens pp.
  Bloc Party
  Billy Talent
  Limp Bizkit
  Airbourne
  Biffy Clyro
  30stm
  The hives
  Papa roach
  Alt-J
  Danko Jones
  Bad Religion

  Al met al is er zeker iets van te maken!
  Nick Cave lijkt me trouwens niet Jan Willem. Zij zijn in november in Nederland!

 10. eigenlijk ken ik van dat lijstje alleen maar the hives, maar die zijn dan ook wel heel goed

 11. Niels, dat vind ik toch een mooi lijstje. Zelf zou ik het liefst Limb bizkit en papa roach van het lijstje zien. Ook 30 seconds to mars is wel leuk. Bad religon en hives zijn ook wel oke maar die ken ik zelf minder goed. Maar als deze allemaal komen word het toch wel een geslaagd festival denk ik :p

 12. @Baas: Wat een verschrikkelijke goser is die zanger van the Hives. Vorig jaar gezien op Pinkpop en ik irriteerde me echt mateloos. Laat die dus alsjeblieft maar thuis.

 13. daar heb je gelijk in die gast heeft een super groot echo, maar dat neemt nog niet af dat ze wel hele vette muziek maken, of niet soms?
  Ik denk eigenlijk dat ze vorig jaar niet ZO’N goed optreden hebben gedaan om twee jaar achter elkaar op het podium staan, maar voor de muziek mogen ze van mij wel komen hoor.

 14. @Baas: De muziek is wel oke, ja. Maar ik wil ze toch echt niet nog een keer zien, puur omdat ik me ergerde aan die zanger!

 15. ja oke, maar je horft natuurlijk niet te gaan kjiken als ze er weer staan

 16. hoeft

 17. @Baas.. Als jij echt alleen maar the Hives kent dan moet je aan het werk! Luister sowieso Silent Alarm van Bloc Party maar. Debuut album van Alt-J is ook erg sterk! En Limp Bizkit is natuurlijk sowieso fantastisch!

 18. Alt-J kun je sowieso al wegstrepen, die zouden exclusief op Best Kept Secret staan volgens mij.

  Eerlijk gezegd denk ik ook dat Smeets het gewoon een beetje hoog in de bol heeft hoor, tenzij hij opeens met iets geweldigs aan komt zetten. Maar tot nu toe ziet het daar eerlijk gezegd niet naar uit, in elk geval niet voor mij.

 19. Alt-J komt denk ik wel bij die eerste namen van bks waren ze volgens mij allemaal exclusief behalve alt -j

 20. Er wordt net op 3FM gezegd dat Kensington mainstage staat op Pinkpop, dat beloofd niet veel goeds..

 21. @Joop er staan altijd een paar nederlandse acts op de mainstage, in het verleden oa: moke, gbttz, gers pardoel, moss.

 22. Zal wel opener van een van de dagen zijn. Oh en je vergeet bv ook nog Epica.

 23. @Joop Go back to the zoo was op Main wel een gigantisch feest. Dus dat komt wel goed. Kensington is ook gewoon een goede band! (Gers pardoel op main was wel een beetje zielig vorig jaar!)

 24. @Niels: Dat vond ik van te voren ook, maar heb me toch best vermaakt.

 25. @Joop: Kensington nog nooit live gezien zeker? Die band verdiend echt wel een main stage plaats. Een van de betere Nederlandse bands van dit moment.

  Wanneer Limp Bizkit, Paramore en 30stm aan worden gekondigd, dan ga ik zeker overwegen een kaartje te halen :)

 26. Hoppa weer een aantal geruchten erbij… (deze namen net bevestigd voor Hurricane)
  Editors, The National, Portishead, Max Herre, Tegan and Sara, Modest Mouse, Frank Turner and the Sleeping Souls, Tyler, The Creator, Darwin Deez, Tame Impala, Archive, The Vaccines, The Maccabees, Irie Revoltes, I Am Kloot, Kashmir, Karnivool, Kvelertak, Frightened Rabbit, Ron Pope, Miles Kane, Grouplove, British Sea Power, Graffiti6, Kodaline, Hudson Taylor, Arkells en Who Killed Frank?
  (Ik zeg stuur Kashmir, The Vaccines, The Maccabees, Tame Impala, Graffiti6 maar door)
  (Editors (eerder ontkracht) en Portishead (best kept secret) komen in ieder geval niet)

 27. Kodaline, the national modest mouse mogen van mij naar Pinkpop komen!!!

 28. @ martijn John Coffey is ook live super strek!
  zijn wel meer bands die net zo goed live zijn als kensington
  maar die worden niet gedraaid omdat het Rock ‘n Roll is;)

 29. yes eindelijk the vaccines
  yeeaahh!!

 30. Zie net op festileaks dat Muse op 5 juni in de Amsterdan Arena optreed, dan is het wel dubbel zo slecht dat PInpkpop ze niet heeft weten te strikken.
  En eindelijk een kansje dat The Vaccines op Pinkpop komen, kijk dat is nou nieuws waar ik op zit te wachten. Die hadden namenlijk al veel eerder moeten komen, of niet soms?
  Im denk dat Jan nog heel wat leuks uit de hogen hoed gaat toveren, ik heb er wel vertrouwen in.

 31. @baas, muse wil geen festivals doen, Jan heeft ze wel gevraagd.

 32. @LP precies… Dit jaar stadion tour.. Volgend jaar wss Festivaltour

  Kodaline ondertussen door giel bevestigd voor festival en presentatie

 33. Inderdaad erg jammer dat Muse dit jaar geen festivals aandoen, wil ze eindelijk eens live zien en was dit jaar al te laat met tickets voor het concert :(
  Dan volgend jaar maar op Pinkpop 2014, maar dan moet Jan ze wel eens gaan halen :)
  Hoop er al zo lang op dat ze komen, maar tevergeefs :(

 34. @rick l, voor het optreden van muse zijn nog wel zitplaatsen verkrijgbaar. En wil je eenstaanpkek, komen altijd wel een paar op marktplaats te staan, voor de kostprijs.

 35. @Rick L, voor de arena zijn nog tickets te krijgen hoor ;)

 36. Kaartje voor Muse is al binnen dus dat vink nie zo erg. Hoop erg op RATM als Headliner..

 37. Dat is nu net het probleem, naar de Arena ga ik NOOIT meer!
  Na mijn 2e concert in de Arena, het Eminem Anger Management tour in 2003(pff wat lang geleden), wil ik daar nooit meer heen. Wat een bagger geluid hebben ze daar zeg, ik denk dat Sensation het enige is dat het daar goed doet(toen black edition er nog was).
  Of hebben jullie andere ervaringen met de Arena in de laatste jaren?
  Ik doelde zelf ook op het Ziggo Dome concert dat ze hadden gegeven, daar wilde ik best bij zijn, maar was helaas te laat met kaartjes halen :(

 38. Is er een specifieke reden dat Imagine Dragons van het lijstje met waarschijnlijke acts is afgehaald?
  Ze hebben de 15de nog steeds vrij in hun tourprogramma…

 39. @Rick.. die verhalen hoor ik idd ook altijd. Zelf niet eerder in de Arena geweest dus ben benieuwd.. Gelukkig wel een sta plaats.. hopelijk dan minder last van de galm

 40. @Niels, Laat anders tegen die tijd even doorschemeren hoe het daar was, dan weet ik dat gelijk ook weer :)
  Maar een aanrader is het zeker niet en nooit geweest nee, al helemaal niet wanneer je een zitplaats hebt(hoor je het concert 3 keer en dat is niet positief bedoelt). Ik had al last bij de staanplaats die ik had en stond op nog geen 10 meter van het podium.. Ik begrijp ook eigenlijk niet dat Sensation hier blijkbaar nooit last van heeft, maar alle bands die komen weer wel. Vreemd..

 41. Ik ben naar Bruce Springsteen geweest in de ArenA en stond op het veld, ik wil niet zeggen dat het geluid geweldig is, maar het was zeker goed.

 42. @WeckoJ, Misschien dat het bij hem nu net wel goed geregeld was, maar voor het zelfde geldt stond je daar nu net op de goede plek ofzo. Ik hoor bijvoorbeeld van o.a het U2 optreden in de Arena dat dit ook fucked was en dat is toch niet de minste band live. Maar goed, ik denk dat ik toch zal wachten op 2014 en hoop dat Smeets Muse eindelijk zal halen :)

 43. @WeckoJ Waarom??

 44. Waarom? Omdat ik fan ben van Bruce of was dat niet je vraag?

  Nou, als je gewoon met je gezicht naar het podium op het veld staat is het geluid prima. Je moet alleen niet gedraaid staan, dan krijg je echo.

  Oh en The Killers zijn de vrijdag headliner.

 45. @WeckoJ
  hoe weet je dat??
  Ik hoop heel erg dat je je vergist!

 46. Volgens wikipedia komt Bon Jovi vrijdags afsluiten

 47. Geen M&S dit jaar doen bonnaroo

 48. Hoe weet wikipedia dat nu weer??
  In ieder geval geen Mumford & Sons, the xx, Billy Idol, Of Monsters and Men. Deze zijn net bevestigd voor Bonnaroo (zelfde weekend als Pinkpop, in de VS).

 49. Ik zie het nu ook bon jovi op vrijdag haha, waar hebben ze dat vandaan idd?

 50. ik geloof er niks van!!!

 51. @bertrand ik hoop het ook maar ik vrees het niet!

 52. Ook The Gaslight Anthem, The National, Alt-J, The Vaccines, ZZ Top, Bjork, Boys Noize, Tame Impala, Tom Petty and the Heartbreakers, Paul McCartney en nog veel meer staan daar

 53. Wikipedia kan door iedereen worden aangepast zal echt wel een grap zijn helaas
  maar morgen weten we meer :D

 54. @Dwayne, Inderdaad, we kunnen daar de dikste line-up ooit neerzetten :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *