Pinkpop Zonsondergang

Skrillex, te groot voor Pinkpop?

‘Het ziet er goed uit’, liet Jan Smeets afgelopen november aan Giel weten op de vraag of Skrillex dit jaar op Pinkpop staat. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ziet de komst van de Amerikaanse DJ er mogelijk een stuk minder rooskleurig uit.

Sonny Moore brengt de Pinkpop-organisatie aan het twijfelen. Want waar plaats je zo’n populaire dance-act? Als afsluiter van de tent is hij inmiddels te groot geworden. Eigenlijk past Skrillex alleen nog maar als afsluiter van het hoofdpodium. Maar dat is het nu net het probleem. Pinkpop wil geen grote dance-act als afsluiter, omdat het er alles aan wil doen om een rockfestival te blijven. ‘We moeten terug naar de gitaren’, riep Smeets vlak na Pinkpop 2012.

Blijft de vraag of Skrillex nu wel of niet op Pinkpop staat. Festileaks weet te melden dat de deal uiteindelijk is afgeketst, omdat de eisen van Moore te gortig bleken. Dit zou betekenen dat Skrillex toch graag had willen afsluiten. Overigens weten we niet hoe betrouwbaar de bron van Festileaks is.

Feit is wel dat de komst van Skrillex het bezoekersaantal van Pinkpop een flink boost kan geven. Aan z’n tourschema zal het in ieder geval niet liggen: Skrillex staat op vrijdag 14 juni op het Spaanse Sonár festival.

11 gedachten over “Skrillex, te groot voor Pinkpop?”

 1. Laat die Skrillex toch lekker zijn ding doen, maar niet op Pinkpop als het even zou kunnen. Boek voor Pinkpop weer eens gewoon wat grote Rock/Metal namen, afgewisseld met wat goede Indie en Pop acts. Laat die Dance acts maar over aan festivals als Dancevalley, Solar of Mysteryland.

 2. Raoul, jij let duidelijk niet zo goed op tijdens Pinkpop. Elke keer als ze een beetje goede dance act in de tent zetten barst het ding uit zijn voegen (als de tent die had) omdat iedereen eigenlijk stiekum ook wel houdt van ff een uurtje uit z’n dak gaan. Volgens mij is er niets mis met een goede dance act!

 3. @raoul je hebt gelijk, als die wil headlinen, doet hij dat maar lekker ergens anders.. Geef mij maar metallica of the stones als headliner! En houd deze zooi lekker ver van pinkpop vandaan. Hij speelde vorig jaar op rock am ring na metallica op het andere podium, ik zal je vertellen na zo’n optreden zit je daar echt niet op te wachten.

 4. Plus, ik heb liever dat ze de vals zingende zangeresjes die ze soms op de 3FM stage hebben staan vervangen. En ik bedoel niet Pink trouwens. Die was nog wel doable.

 5. @ Kirsten Ik heb niets tegen een goede danceact, met de nadruk op ‘GOEDE’. Ik heb namelijk echt genoten van acts als Bloody Beetroots en Deadmau5. Afgelopen jaar hadden ze Paul Kalkbrenner staan, en daar baal ik nog steeds van dat ik er niet bij kon zijn. Maar Skrillex… Sorry, geef mij dan maar liever iets anders.

 6. Doe mij inderdaad maar wat scheurende gitaren ipv dub-step!
  Ben blij als hij niet komt, zoals gezegd in mijn andere reacties zie ik liever bands zoals Korn, Papa Roach en Limp Bizkit komen. Ook Rammstein heeft een dagje vrij nog in dat weekend :)
  Enfin, ik ben blij als het lekker rockt dit jaar!

 7. ( 2012.03.10 11:46 ) : hello!,I love your writing so so much! share we keep in touch extra aprmlxipateoy your article on AOL? I need an expert on this house to solve my problem. May be that’s you! Taking a look forward to look you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>