Puzzel mee: blokkenschema Pinkpop 2013 online

Pinkpop Zonsondergang

De afgelopen dagen liet de zon zich veelvuldig zien wat niet alleen zorgde voor prima temperaturen, maar ook voor de eerste festivalkriebels. Zo ook bij de Pinkpop-organisatie. Gisteren kwam dan eindelijk het langverwachte tijdschema online.

De organisatie van Pinkpop heeft dit jaar erg z’n best gedaan om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. Het tijdschema, hier te zien als blokkenschema, bevat echter wel een aantal verrassinkjes. Op de vrijdag en de zaterdag ontbreekt er telkens een act op de 3FM Stage, iets wat de afgelopen jaren vrijwel nooit is voorgekomen. Christopher Green krijgt daardoor als opener van Pinkpop 2013 slechts een halfuur speeltijd.

Ook Jimmy Eat World (55 minuten), Handsome Poets (45 minuten) en Masters of Reality (50 minuten) moeten het met minder dan een uur doen. Gelukkig staat daartegenover dat 3FM Stage afsluiter Queens of the Stone Age juist een kwartier extra speeltijd krijgt. Liefst 75 minuten staan Josh Homme en z’n mannen op het podium. Dat is overigens even lang als headliners The Killers en Kings of Leon.

De zondag staat volledig in het teken van Green Day. De Amerikaanse band krijgt dan ook veruit de meeste speeltijd: ruim twee uur. Wat daarnaast opvalt is de hoge positie van het Belgische Triggerfinger. Ze staan geprogrammeerd als afsluiter van de 3FM Stage, waar je toch eigenlijk Stereophonics zou verwachten.

Wat vind jij, ben je tevreden met dit tijdschema?

10 reacties op “Puzzel mee: blokkenschema Pinkpop 2013 online”

 1. De maandag* staat volledig in het teken van Green Day. De Amerikaanse band krijgt dan ook veruit de meeste speeltijd: ruim twee uur. Wat daarnaast opvalt is de hoge positie van het Belgische Triggerfinger. Ze staan geprogrammeerd als afsluiter van de 3FM Stage, waar je toch eigenlijk Stereophonics zou verwachten.

  *maandag moet vrijdag worden, neem ik aan?

 2. voor mij wordt het:
  vrijdag: christopher green – handsome poets – masters of reality – paramore – jimmy eat world – pauze ( the script ) – queens of the stone age – the killers
  -
  zaterdag: Palma violets – La pegatina – graveyard – passenger -fun – pauze ( the opposites ) – the gaslight anthem – thirty seconds to mars – pheonix – kings of leon
  -
  zondag: tom odell – kensington – grouplove – pauze ( will and the people ) – blaudzun – the vaccines – die antwoord – ben howard – triggerfinger – greenday

  de drie bands waarbij ik een pauze neem, zijn de bands die ik gruwelijk vindt.
  waar gaan jullie naartoe? :)

 3. @AW
  Bedankt voor het opmerken. Green Day speelt op de zondag.

 4. Tsja, baal nu wel dat pinkpop midden in mn laatste tentamens valt. Had er toch wel heen willen gaan. Volgens het schema stoppen de headliners om 22:30, maar dit loopt toch meestal uit/door tot 23:00?

 5. Grote dilemma is wat mij betreft Triggerfinger als afsluiter op 3fm. Zou ze graag zien, maar dan kan je een beetje redelijke plek bij Greenday wel vergeten.

 6. Ja dat probleem heb ik ook, alleen denk ik dat ik voor Triggerfinger ga.. Live zijn ze fantastisch en 2 uur Greenday is ook wel aan de lange kant. Maar sluit de mainstage precies aan bij de 3fm stage of zit er nog iets tijd tussen?

 7. Het sluit in het schema exact aan, misschien een soort tussenoplossing om een half uurtje Triggerfinger mee te pikken. Zit anders denk ik weinig anders op, denk niet dat ze speciaal voor mij Ben Howard en Triggerfinger willen omdraaien in het schema. ;)

 8. ZONDAG
  13.40 Grouplove Brand (!)
  14.40 Will and the People Main
  16.40 The Vaccines Main
  17.30 Die Antwoord Brand (!)
  18.30 Ben Howard Main
  19.30 Triggerfinger 3FM
  20.30 Green Day Main (!)

  (!) = personal favourite

 9. The Vaccines IT IS!!!

 10. queens of the stoneage en netsky tegelijk geeft me een enorm dilemma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *