Pinkpopbaas Smeets: ‘Geen Metallica, mogelijk wel Neil Young’

Metallica

Pinkpop gaat volgend jaar groots uitpakken. Volgens Pinkpopbaas Jan Smeets is Pinkpop in verregaande onderhandelingen met de Canadese rocker Neil Young. Daarnaast kan er definitief een streep door Metallica.

In Dagblad de Limburger vertelt Smeets over de aankomende Pinkpop-editie. De oude Pinkpopbaas vindt het geweldig dat Bruce Springsteen voor de tweede keer naar Landgraaf afreist. “Bruce loves Pinkpop en Pinkpop loves Bruce. Hij doet volgend jaar tijdens zijn komende Europese tournee maar drie festivals aan en het was zijn eigen wens om wederom bij ons te spelen. Hij wilde deze keer wel graag het festival afsluiten. Aan dat verzoek geven we graag gehoor. Dit is een prachtig cadeau.”

Door de komst van ‘The Boss’ is er echter geen plaats meer voor Metallica. De metalheads waren beschikbaar voor Pinkpop, maar Smeets heeft uiteindelijk de voorkeur gegeven aan Springsteen.

Tot slot heeft Smeets nog een opvallend nieuwtje: Pinkpop is in onderhandeling met Neil Young. De Canadese rocker is elk jaar hoog op het lijstje met favorieten te vinden, maar tot op heden is het nog niet gelukt om Young naar Pinkpop te halen. Mogelijk gaat daar dit jaar dus verandering in komen. Een eerste bod is echter afgewezen.“Ze vonden het aan de lage kant”, aldus Smeets.

De aankomende tijd worden de onderhandelingen met Neil Young hervat.

162 reacties op “Pinkpopbaas Smeets: ‘Geen Metallica, mogelijk wel Neil Young’”

 1. Balen geen metallica :(!

 2. Weer Bruce.. en Neil Young?? Het lijkt wel Pinkpop Classic. Als het zo door gaat sla ik een jaartje over.

 3. Inderdaad, Net pinkpop classic:( Hoop niet dat Neil Young komt.
  Hoop meer op Muse, Green day of ACDC ofzoiets, maar niet zon classic want daar hebben we bruce springsteen toch al voor

 4. Geen Metallica????? Das balen zeg…….. Nouja, bier maakt veel goed :)

 5. damn again springsteen … wordt op tijd naar huis gaan dus maandag avond !!

 6. Ik ben juist geen Metallica fan maar ook geen Neil Young. Ik vind Bruce geweldig dat die komt en hoop eerder op bands als Muse/Snow Patrol.

 7. Geen Neil Young aub……… geef dat budget maar uit aan Muse, Peppers, Pearl Jam, Moby, Radiohead of als het dan toch meer een “classic” karakter moet hebben ACDC of probeer de onmogelijke weg: Dire Straits nog 1 bij elkaar te krijgen.

 8. Ik vind het werkelijk te TRIEST voor woorden. Jan geeft duidelijk de voorkeur aan zijn eigen smaak dan wat het publiek wilt. Ja, er zullen vast ook veel Bruce aanhangers zijn die er juist heel blij mee zijn, maar durf te wedden dat als de mensen zelf mochten kiezen, Metallica de voorkeur kreeg.

  En dan ook nog Neil Young?! Ik spaar me het geld mooi en blijf lekker thuis…

  Jan Smeets 50 jaar in de muziekbusiness….het wordt tijd om afscheid te nemen! Pinkpop Classic faalt en nu gaat ie het maar naar Pinkpop zelf halen :(

 9. Tja, Jan wordt oud en sentimenteel heb ik het gevoel. Lijkt er sterk op dat pinkpop veranderd in pinkpop classic met z’ n line up. Dan wordt het de eerste keer in 15 jaar geen pinkpop voor mij.

 10. Niet zo zeuren allemaal, hoe vet is het om oude rockers zoals Neil Young te zien? Ja jammer van Metallica maar Bruce maakt het helemaal goed. Elk festival zou meer legendes moeten laten spelen

 11. Ook door Snow Patrol kan een dikke streep. Volgens Smeets komen ze definitief niet naar Pinkpop 2012.

 12. Jullie hebben zeker niet goed naar Jan geluisterd bij Giel vanmorgen ? Hij was vorig jaar met Neil Young bezig, dat ging niet door waardoor er voor dit jaar meer budget is want voor Neil hadden ze het geld al liggen. Dat wil niet zeggen dat Neil Young dit jaar komt, ik denk het eigenlijk ook niet. En dat hij tussen Bruce en Metallica moest kiezen en voor de eerste koos lijkt mij logisch. Metallica stelte vele eisen, wilden net als Bruce ook als laatste op maandag spelen en Metallica krijgt Pinkpop gewoon niet exclusief, die staan op heel veel festivals zoals bij grote concurrent Werchter natuurlijk, en Bruce heeft Pinkpop exclusief voor benelux, ik vind het een logische keuze, bovendien verkoop je daardoor ook gewoon de dag van Bruce uit……….

 13. Leuk om te zien dat mensen hier roepen dat ze niet weer bruce willen zien, maar in dezelfde reactie wel om metallica vragen. Nee, die zijn nog nooit geweest…..

  Of nog een leuke: het lijkt wel pinkpop classics. En vervolgens om AC/DC vragen. Ik vraag het je :s

  En wacht maar jongens. Kom maar kijken naar Ome Neil en hij overtuigt je! Hij is 25x beter als alle nieuwe bandjes…bij elkaar. Van hem kijken ze het af. Laat je niet misleiden door zijn leeftijd. Ben eerder onder de indruk van z’n staat van dienst!

 14. Nee idd nie weer zon oude , tis geen classic, dan gaan we naar werchter ofzo green day, of muse moet erbij

 15. @Arjen van Dijk
  Bovenstaand artikel is gebaseerd op uitspraken die Smeets gisteravond al heeft gedaan. Hij was toen heel duidelijk: Pinkpop onderhandelt nog steeds met Neil Young.

 16. dus geen metallica? op PP12 FAK DAT BALEN!
  ach ja heb toch al kaarten voor rhcp in nijmegen!
  word wel dramatisch festival in 2012 gemiddelde leeftijd 75+

 17. Nice!
  Ik vind het echt vet dat Bruce komt, en Neil Young mag van mij ook komen!
  Ik ben 19 en moest eerst op youtube opzoeken wie Neil Youg is (don’t blame me) en dat klinkt wel heerlijk! Ik hoop wel dat er nog zo’n band als Muse/The Killers bij komt en dan wordt Pinkpop 2012 helemaal top voor mij!

 18. Wowwww…Jan toch !! Nou Radiohead,Arctic Monkeys,Skrillex en Spinvis nog. Het liefst alles op 1 dag en deze ouwe zak (53) gaat voor de deur liggen voor een ticket !!!

 19. Ik ken genoeg mensen die veel muziek uit de jaren 60/70/80 luisteren en gewoon leeftijd hebben rond de 18 jaar. Ik ben zelf ook 1 en vind het niet erg dat Legendes komen. Het liefst wil ik nog gewoon dat David Gilmour of Robert Plant of Jimmy Page op PP spelen.

 20. Het is echt balen da Metallica niet komt. De oldies zullen Bruce best oke vinden maar het merendeel van de pinkpop gangers zou toch echt wel gekozen hebben voor Metallica.
  Hopelijk worden de headliners op de andere dagen beter. En wordt het geen pinkpop klassiek.

 21. bruce springsteen afsluiter dus nog genoeg ruimte voor andere bands dus snap niet dat mensen al begine te roepen pinkpop clasic bla bla en komt er nog een oudere naam bij zoals neil young so what!

 22. Nou als dat zou kunnen, Bruce en Neil, dan is mijn Pinkpop helemaal geslaagd. Ik ga in elk geval!!!!

 23. Roepen dat Pinkpop geen classic mag worden en dan vragen om Green Day, hoe oud is die band onderhand niet ? en stonden die er vorige jaar al niet ? en is de laatste cd niet behoorlijk geflopt….. Metallica, hoe lang bestaan die al niet ? was hun laatste goede album niet die zwarte en hoe langs is dat geleden? iedereen wil dan de klassiekers van ze horen en liever niets van St. Anger of die plaat met Lou Reed, Metallica is ook een classic act… maar voor mij hoeven ze niet te komen, die kunnen ergens anders wel hun poen pakken, zijn toch alleen maar geldgraaiers en geen echte band meer, check de docu nog maar eens.
  Roepen dat Pinkpop niet classic mag worden en dan wel allemaal om bands roepen uit de gevestigde orde. Roep dan om Customs, Mumford & Sons, Black Keys, etc.
  En je hoeft niet te komen hoor, dat je thuis blijft zal mij worst wezen, ik kom lekker wel en het verkoopt toch uit, dus 1 persoon of 10 minder vind ik wel prettig en volgens mij zei Smeets idd vanmorgen op de radio e.e.a. over Neil Young, vorig jaar, budget over…… maar van mij mag Neil komen, blijft er nog genoeg plek over voor andere bands, er spelen er zat

 24. hmm Dan heb ik liever U2 !!!!

  Stop het onderhandelen met Neil Young en ga voor U2 !!!

  Das pas een top affiche !! U2 & Bruce !!!!

 25. jammer van Metallica, Bruce gaat ook wel. als ze toch oude bands boeken boek dan AC/DC, Guns n’ Roses, Alice Cooper of the Smashing Pumkins. verder graag Green day, Linkin Park, System of A Down, Arctic Monkeys, Arcade Fire, Nickelback, Placebo, Queens of the Stone Age of Weezer a.u.b(allemaal zou ook leuk zijn :) )

 26. Ik ben inderdaad heel benieuwd naar de Line-up. Vanmorgen idd ook bij Giel. Bruce op de plek van Metallica. Geen Snow Patrol. Wel extra budget. Blijkbaar was Neil Young vorig jaar al zo goed als rond en is daar geld van over. Ik moet toch zeggen dat ik hoop op andere bands.

  Anders begint het er wel heel somber uit te zien…

 27. U2 doet nooit meer festivals, behalve Glastonbury vorig jaar en dat is ze niet goed bevallen….

 28. Waardeloos, sla een jaartje over

 29. Geen Metallica op Pinkpop !! mijn dag is verpest.
  Bruce is leuk, maar erg classic, en zeker niet de keuze van het publiek
  ( toch ook belangrijk voor je succes Jan !!)
  Metallica’s black album viert z’n 20e verjaardag en ze spelen dit album bij Rock am Ring etc. in z’n geheel.
  He Black album is 1 van de best verkochte albums ooit.
  een gemiste kans voor Pinkpop.

  Ik ga dus voor hetzelfde geld naar Werchter.

 30. Balen zeg, waar blijven de nieuwe bands, hier hebben we classic toch voor regel het dan daarvoor:/

 31. Volgens de Pinkpop site, heeft Bruce Springsteen al meer dan 185 miljoen cd’s wereldwijd verkocht. Denk dat The Black Album van Metallica dat bij lange na niet haalt, ook niet met al hun verkochte cd’s samen.

  Metallica is altijd nog wel te boeken in de toekomst, ookal zal het minstens weer 5 jaar duren ofzo, maar een 2e keer Bruce Springsteen boeken komt niet vaak voor, en al helemaal niet als festival.

  Het is juist goed dat de grote festivals in de omgeving (Nederland – Belgie – Duitsland) een totaal andere headliners aanbod hebben. Dat trekt weer meer mensen uit het buitenland.

  Juich dus de komst van Neil Joung zeer toe, heb hem zelf nog nooit gezien, maar hoop niet op een ingekakte oude man en een saaie show. Ben benieuwd wie ze nog in petto hebben als 3e headliner.

 32. Bruce Springsteen, à la… Maar geen Neil Young. Pinkpop moet het hebben van de jeugd voornamelijk en Neil Young trekt gewoon niet genoeg jongeren. Er zullen genoeg zijn die nu niet gaan komen. En dat zijn weer meer bezoekers voor Rock Am Ring. Einde Pinkpop als onze sentimentele Jan zo door gaat. Hij wil graag Neil en Bruce, wij liever niet. Ik weet waar ik mijn, nu toch 19% duurder geworden, kaartje aan uit ga geven dit jaar.

 33. Geen Metallica? :( Bruce is wel ok, maar het word echt hoog tijd voor weer eens wat harde acts op pinkpop. Misschien de vrienden van RATM weer eens uitnodigen? ;)

 34. ik snap efe niks van bruce is tien keer beter dan dat kak bandje genaamt metallica die gewoon op het podium staan en niks bijzonders doen dan wat plaatjes spelen
  en pinkpop doet tenmisten niet hetzelfde als rw en rar dus pinkpop word lkkr uniek dus gewoon het beste festival van komend jaar
  en daar durf ik het geld op te zetten

 35. 13% he, er zat al 6% belasting op het kaartje! Pinkpop hoeft niet alleen maar voor de jeugd te programmeren, maar een mix daarvan is ook mogelijk. Ik verwacht zeker nog genoeg acts voor de jeugdige Pinkpop gangers.
  Ik ga al 10 jaar naar Pinkpop, en elk jaar valt er wel iets nieuws te ontdekken. Het is meer dat de bezoekers verwend raken aan de namen en steeds meer verlangen van een festival als Pinkpop, en als het ze niet bevalt gaan ze zeiken. Dan heb ik zoiets van je hoeft toch niet te komen. Ook het steeds herhalen van acts dat ze moeten komen zoals Foo Fighters, ze zijn net een half jaar geleden nog geweest en beginnen de mensen er weer om te vragen. Hoezo verwend ?

 36. Hoezo zouden de meeste mensen kiezen voor Metallica? Die band is toch zo vaak te zien. Bruce Springsteen is niet zo vaak te zien. Bovendien heeft Pinkpop ze exclusief voor de BeNeLux. Ik ben ook niet de grootste Springsteen fan. Maar zie hem veel liever dan alweer Metallica. Bovendien weet Jan zelf ook dat Bruce Springsteen ontzettend veel publiek trekt. Mensen die over Neil Young zeuren.. ok hij is al aardig op leeftijd, maar hebben jullie hem al eens live gezien? Die kerel is een levende legende. Ik juich het alleen maar toe dat hij als een dag afsluiter komt. Ik hoop dan dat de derde afsluiter wel iets harders is. En die mensen die na het horen van de naam al zeggen: ‘Dit jaar geen Pinkpop voor mij’. Pinkpop boekt nog genoeg andere namen en daarnaast wil ik wel zien hoeveel van deze mensen uiteindelijk met een biertje in hun hand stiekem staan te genieten van de bands (maar hun vrienden niet durven te vertellen dat ze dat optreden van Bruce eigenlijk toch wel verdomd goed vinden).

 37. Iedereen heeft zo zijn voorkeur natuurlijk als het om muziek gaat maar als je een muziekliefhebber bent denk je niet in hokjes van oud,classics etc. Bruce Springsteen is niet mijn favouriet maar kan zijn muziek wel waarderen en hij gaat voornamelijk nummers spelen van zijn nieuwe album is vanmorgen medegedeeld. Dus vind niet dat deze act onder de classic geschoven mag worden ondanks de leeftijd van de heer Springsteen en consorten. Ik hoop zelf op Muse (nieuw album 2012), Skrillex, The Prodigy (nieuw album 2012), Staind, Smashing Pumpkins, Radiohead, Linkin Park (onder voorbode dat ze alleen oude nummers spelen ;) ), Blink 182 en Customs.

  Ben benieuwd naar de echte line-up!

 38. Bruce springsteen en neil young zijn gewoon legendes!! Pinkpop mag blij zijn als ze ze alle 2 kunnen regelen. Ik was gister heeel blij met het nieuws van bruce! Neil young wil ik ook wel een x live zien dus die mag ook komen. Maar wel heel jammer van metallica. Hopen op ratm dan maar…

 39. Iedereen heeft zijn voorkeur op muziekvlak. Als je het er niet mee eens bent dat Metallica niet komt, dan kom je toch gewoon lekker niet? Blijf lekker thuis en ga lekker nederland 3 kijken of organiseer je eigen festival. Vorig jaar heeft de massa z’n zin gehad en werd Pinkpop 3FMPop. Nee, dat is lekker! Dan liever goede en échte muziek ipv trashmetal #235625576123. Ik vind het alleen maar de goede kant op gaan dat Pinkpop typische Glastonbury (lees: niet voor de hand liggende) artiesten boekt en dat dit Bruce natuurlijk z’n enige Benelux concert is, is natuurlijk mooi geregeld (= 1 dag uitverkocht, meer geld voor andere artiesten) en ik ben er zeker van dat Smeets weer voor een mooi affiche gaat zorgen. Diegenen die beweren dat er op de 2011 editie dit jaar niks anders was te beleven dan alleen de headliners, zijn duidelijk blind. Blijkbaar kennen mensen alleen de headliners en moeten ze maar eens wat aan hun muzikale ontwikkeling (moeite!) doen, of blijf lekker naar Blof en Vrienden voor Amstel Live gaan. Pinkpop wordt (hopelijk) weer voor de échte muziekliefhebber en dat juich ik ontzettend toe! 3FMPop was de meest kutte editie ooit, op een paar enkele bands na.

 40. Ik was aan het twijfelen tussen Rock Wercher, Graspop en Pinkpop. Pinkpop valt nu defintief af zonder Metallica. Na het geld dat Smeets aan Neil Young en Bruce Springsteen uitgeeft is er niks meer over voor een andere headliner.

 41. Ff Arrow classic Rock aan het luisteren :D:P:P (hihi Youtube Neil Young) Zou er nogmaals met mijn kop niet bijkunnen

  En de keuze Metallica / Bruce… Zou ik niet maken. Hebben allebei kort geleden nog gestaan dus allebei niet. Dan heb ik liever een breder programma!

 42. GEWELDIG!!!
  Stel je voor Bruce en NEIL YOUNG
  Beter kan het niet worden
  of toch-> TOM PETTY als voorprogramma mss?

 43. Ach ja het wordt vast weer top, alhoewel de gemiddelde leefdtijd onder de artiesten wel wat omhoog gaat. Als greenday of muse zou komen dan zou pp12 helemaal geslaagt zijn.

 44. Muse Moet echt als headliner moch Young komen al hoop ik hier echt niet op!!
  Ik hoop meer op Muse en dan nog Acdc, Greenday of The Prodigy!

 45. Iedereen die verteld, ja maar het is een exculsief concert in de benelux. Klopt (luxemburg stelt niks voor, en Werchert heeft vaak top acts die dat jaar niet op pinkpop staan), maar als ik echt voor Bruce zou gaan, dan reed ik wel met de auto 50 min verder naar Keulen (vanaf Landgraaf dan). Puur een exclusief concert Bruce Springsteen, beter plaatsen (voor mensen die niet alleemaal 1,8 zijn & beter geluid…en alleen maar the Boss). Nee mijn keuze is het niet (gelukkig leven we in een land waar we kunnen kiezen). Ben toch iets meer van de Hard Rock alla Foo Fighters (jaja die zijn vorige jaar geweest, ik weet het). Ik wacht nog even het programma af voordat ik definitief zeg ja of nee. Maar als ik zie dat het geen RHCP, Pearl Jam, Metallica ofzo komen…maar wel the Boss, en men op dit moment onderhandeld om Niel Young voor een andere dag als afsluiter te krijgen dan ben ik geneigd om dit jaar voor de eerste keer in jaren niet naar pinkpop te gaan 3 dagen lang…maar we zullen zien.

 46. Nou nou, ik vind het toch wel jammer. bruce springsteen, die is pas nog geweest. en dat is unne auwe lul. misschien dat het voor mij toch werchter wordt dit jaar..

 47. Bruce en Niel Young …….perfect, deze jonge is erbij en idd Bruce en Niel Young is veel beter als menig ander. Trouwens ik was toch gegaan……..pinkpop is en blijft gezellig.Tenminste een beetje classic (als pinkpop-classic niet door gaat)

 48. Springsteen vind ik wel gaaf(niet als afsluiter), Neil Young vind ik eigenlijk helemaal not-pinkpop. Misschien ligt dat aan mijn leeftijd(16), maar ik denk dat je meer mensen trekt als je Black Keys, Muse of de RHCP’s uitnodigt.

 49. Eerst Bruce en nu ook nog Neil. Word een jaartje niet denkik…

 50. idd max mss is het je leeftijd. Ik ben 46 en ermee opgegroeid. Ga eens naar youtube en overtuig je.

 51. Dit is über nice beide heren ken ik pas een jaar maar vind ze geweldig, ik zou Megadeth graag zien lijken mij goedkoper dan Tallica en op het moment zijn ze beter dus en AC/DC gaat em niet worden hoe graag ik het ook had gewild(mijn favo band) want op download twee jaar terug geloof ik waren ze 2,5 miljoen pond ofzo en als Mart Neil Bruce en ‘DC wil boeken blijft er weinig over voor andere acts

 52. Zou de Peppers trouwens ook heel gaaf vinden waren 17 okt geweldig in vorm en 3 keer RHCP in een jaar is voor mij precies goed

 53. Ter aanvulling: in bijna de helft van alle recensies van hedendaagse groepen komt de naam Neil terug, vaak als inspirator van die nieuwe bands. Dus erg ouderwets is hij dus niet. Wellicht wel onbekend bij de jongeren, reden te meer om op PP12 eens kennis met hem te maken en dan zal blijken dat oudjes nog best wel lekkere muziek kunnen maken.

  Daarnaast is er nog genoeg ruimte voor meer jongere bands/musici zoals Mumford &sons, John Mayer en getipt door mijn dochter: Ben Howard.

  Oud en nieuw gaan prima samen, m’n dochter kijkt uit om Neil zelf eens te horen.

 54. Top dat Pinkpop nu al twee bijzondere muzikanten heeft geboekt. Bruce Springsteen is een geweldige live-act en Neil young zou ook een echte aanwinst zijn!
  Laat de Pinkpop organisatie dit jaar ook wat meer oog hebben op kleinere iets alternatievere bands of artiesten. Het hoeft geen tweede Lowlands te worden, maar naast de topacts zijn ook de kleinere acts in de Converse of 3FM stage balangrijk.
  Er is vast nog genoeg geld over, dus mensen maak jullie toch niet teveel zorgen! Laat deze keuzes nou niet direct jullie Pinkpop 2012 doorstrepen. Ik ben benieuwd wat er dit jaar te bieden is. Ik hoop een breed scala aan muzieksoorten. Nog ff afwachten welke keuzes er nog meer worden gemaakt op muzikaal gebied. Laat Smeets nu maar eerst eens over de brug komen met wat kleinere bands en artiesten, misschien is het dan langzamerhand de tijd voor een oordeel.

 55. geen metallica vindt ik geen probleem,
  en neil young blijft een klasieker. maar springsteen en Young?
  ik betwijl of ze dat erop gaan wagen.
  ik baal wel van de RHCP.
  maarjah…

 56. Erg jammer dat Metallica niet komt had liever Metallica dan Springsteen en dan komt ook nog Neil young misschien ik hoop niet dat dat allebij afsluiters zijn want dan vind ik het meer Pinkpop classic Hoop wel dat er nog een mooie rock of metal band als afsluiter komt die een beetje jonger volk aantrekt

 57. U2 !!!! U2 moet komen hihi.. zou super zijn !!! samen met Bruce !!! en Neill Young !! top affiche

 58. “…..begrijp veel van het commentaar, maar vraag mezelf af welke headliner in vredesnaam dan wel. Laatste jaren zijn alle grote namen voorbij gekomen. En natuurlijk past Neil Young eigenlijk perfect op PP Classic affiche…..maar daar kon hij (budget) geen grote namen voor boeken. Het normale pinkpop budget is wel toereikend en zie daar de naam Neil Young. Met deze twee “start” namen heeft hij in ieder geval die schijn bij mij gewekt. Een soort samensmelting van zijn twee geliefde pp kindjes?
  Neemt niet weg dat het altijd zo gepretendeerde “festival gevoel” wel een beetje op de proef wordt gesteld. Ik herinner u aan de “loop niet tegen mij aan mentaliteit” van de Bruce fans een paar jaar geleden. Dit zal bij de “Neil”fans niet veel anders zijn.
  Ik ben dan ook benieuwd welke “beukers” nog op de programmering zullen verschijnen. Ozzy Osbourne?

 59. Zijn op zich leuke headliners, ik ga sowieso :)

  maar mensen.. Anyone Stone Roses? Kom op zeg ze zijn weer bij elkaar na 20 jaar, dat zou een topper zijn zeg :D

 60. Dat word vroeg naar huis! Bruce in plaats van Metallica. En Neil Young. Heeft Pinkpop een nieuwe sponser? Omroep Max ofzo???

 61. Als nu ook nog Frans Bauer, K3 en Kabouter Plop komen is het helemaal goed!! ;)

 62. Oh wacht, Bassie en Adriaan zijn ook van harte welkom!! of Rubettes

 63. Metallica is anders ook goed genoeg voor Omroep Max, spijt me zeer, maar zijn ook ouwe lullen
  met muziek die al jarenlang elke keer weer hetzelfde is

 64. Twee oudjes als afsluiters is toch hellemaal niet erg? lijkt mij wel gaaf om bruce en neil te zien. als de rest van de dag dan opgevuld wordt met namen asl Muse, Muford&sons, the Tribes en Razorlight. dan hoor je mij echt niet klagen.

 65. tussen 2 haakje, nu wordt er al geroepen dat Neil Young geboekt is, dat is niet zo, is nog lang neit zeker dat ie komt…………..

 66. Bruce Springsteen en Neil Young
  Ge-wel-dig
  Hopen dat we snel genoeg zijn voor de tickets. Wat met 2 klassebakken
  van dit niveau zal je rap moeten zijn.
  en de mensen die deze klassebakken nog niet live hebben gezien zullen rap overtuigd zijn!

  Ps: Jan vergeet ook niet aan Tom Petty te vragen of die even wilt passeren

 67. @Dennis Ben het heel erg met jou eens. The Killers die voor Bruce stonden kwamen niet uit de verf omdat er alleen maar chagerijnige mensen vooraan bij het hek staan. Je bent op een festival…. Hopen op een kneitertje in de tent of op 3fm!

 68. het is toch vreselijk als fans van bruce springsteen zo het festival verpesten,, ben bang dat heel de sfeer kapot gaat aan deze doelgroep. op een pinkpop classic hoeven de fans nu ook niet meer te wachten. maar goed, we zullen zijn.

 69. Op zich zou ik zowel Bruce Springsteen als Neil Young best eens live willen zien. Maar ik vind beiden anno 2012 totaal niet passen op Pinkpop. Daarbij stond Springsteen drie jaar eerder, in 2009, ook al op dit festival. De beslissing om Metallica niet te contracteren begrijp ik (want die stonden er in 2008 nog), maar als de keuze echt tussen dit tweetal ging — met een Metallica dat hun bij het grote publiek populairste album in zijn geheel gaat spelen en Springsteen die vooral nieuwe, voor het grote publiek onbekende songs op het programma heeft staan — dan heeft de organisatie (lees: Mojo, want volgens mij heeft Jan Smeets tegenwoordig vrijwel niets meer in te brengen) duidelijk een verkeerde keuze gemaakt, zelfs in commercieel opzicht.

  Als Neil Young een headliner is, dan lijkt de kans me minimaal dat de desbetreffende dag gaat uitverkopen. Ik meen me te herinneren dat het aantal verkochte kaartjes op de extra dag dat hij een paar jaar geleden op het veel kleinere Bospop speelde, erg tegenviel. Als voorprogramma voor Springsteen is hij wellicht wel geschikt, maar dan moet de organisatie wel zorgen dat tijdens beide acts op een ander podium aansprekende namen staan voor de “jongere muziekliefhebbers” die een driedagenticket kopen. Anders is de kans aanwezig dat de dagtickets voor de maandag weliswaar over de toonbank gaan, maar de verkoop van driedagentickets achterblijft (mede omdat er met de komst van Springsteen en mogelijk Young niet ontzettend veel geld over zal blijven voor de andere hoofdacts).

  Persoonlijk zie ik Pinkpop echter graag floppen, dus van mij mag de organisatie gerust zo doorgaan met het boeken van “Pinkpop classic” acts.

 70. waarom geen kleinere bandjes?
  een beetje indie-pop of punk-pop?
  mensen horen dat bruce springsteen komt en misschien neil young en gaan tegelijk nog meer oudjes opnoemen. uiteindelijk moet er wel een balans zijn van wat mensen willen.
  zo niet? dan geen pinkpop voor mij dit jaar.
  zelf zie ik graag bands als you me at six, paramore, the wombats, mayday parade, foster the people en young the giant.

 71. oudere jongens: black sabbath die treden 12 juni ook op in ahoy

 72. 2 van de ….. artiesten niet je smaak? Dat is overduidelijk een reden om meteen te roepen dat je thuis blijft :)

  Kom op er zijn nog genoeg tijdslots te vullen en Jan zal er zeker weer iets moois van maken!

  Ik heb zo’n vaag vermoeden dat of Prodigy of Muse 1 van de andere afsluiters is.

 73. Bruce!!!? had zoveel x liever Metallica gehad! Bruce en dan ook nog Neil Young!?? Neee dan sla ik over! Jammer! Hoop op superbands om het goed te maken (Linking Park, Muse, Prodigy, Korn, Placebo)

 74. Dat meeeeen je bruce verkiezen BOVEN METALLUCA? Heeft die vent 40 graden koorts ofzo?

 75. @Lulu
  Waarom zie jij graag in godsnaam Pinkpop graag floppen. Simpel om de reden dat de programering niet in jouw straatje past? Dat vind ik een vrij egoistische reden zeker omdat er toch al ruim 40 jaar heel veel mensen naar toe komen en er ontzettend veel (muziek) plezier hebben beleefd.
  Daarnaast er is pas 1 naam bekend gemaakt en de andere naam is nog maar een gerucht ( en in mijn ogen zal de prijs toch wel weer een struikelblok zijn), dus er komen nog 39 namen.
  Hier zal toch zeker wel iets voor ieders gading bij zitten. Want een line-up waarin je alle 40 namen prachtig vind is gewoon niet mogelijk en dus ook niet te doen om alles te kunnen kijken.
  Ook vind ik de uitspraak “Pinkpop Classic” die nu toch wel erg vaak wordt gebezigd een beetje denigrerend. Alsof festivals alleen een aangelegenheid is die bestemd is voor “jongere mensen”.
  Pinkpop bestond al als festival toen de meeste “jongere mensen” nog vloeibaar warenof in de pampers rondkropen. Dus zouden de “oudere jongere mensen” nu toch ook nog plezier mogern hebben bij een festival ? Of wordt het dadelijk zo dat je boven de 35 of 40 niet meer naar binnen mag omdat je dan dissonant bent op een festival voor “jongere mensen”die dan niet mer optimaal kunnen genieten van het festival?

 76. @Erwin
  Je sluit af door eigenlijk te zeggen dat Pinkpop meegroeid met de mensen die toen jong waren..

 77. jongens, NEIL YOUNG IS echt de man en de grondleggen van pearl jam bv, deze man heeft zoveel meer betekent voor de muziekwereld dan the boss, dat is ene showboat die beetje populaire liedjes zingt. Neil young is echt een grootheid naast bob dylan. en ik ben een 21 jarige jongen. iedereen va mijn leeftijd eerst kijken wat hij berijkt heeft voordat je gaat zeiken

 78. Pinkpop met oude legendes ik zie geen probleem, Bruce & Neil twee super acts met ongelooflijk veel ervaring. Je kan het nu wel gaan associëren met een Pinkpop Classic maar de derde naam is niet bekend! Houd ook rekening met alle andere bands die nog gaan komen het blijft een bruisend geheel, echter hoop ik nog wel op een band als Muse of Rage against the machine of zijn die al weer uit de picture?

 79. @Roeland

  Ik bedoel te zeggen dat de groep jongeren van toen nu ook nog wel een doelgroep is/kan zijn

 80. Als mumford en sons komt ga ik echt huilen van blijdschap..

 81. HellYea, Muse en The Prodigy^^

 82. NEIL YOUNG!! BAH!! ok metallica was vet geweest maar om daar nu voor in de plaats neil young te zetten echt ongelooflijk.
  Bruce is wel fucking awsome!! ik hoop dat james morrison the kooks en racoon gaan komen ook mumford en sons en gotye lijken me wel gaaf en dan nickelback of rhcp ipv neil young dan kan mijn pinkpop niet meer stuk!!!! btw amy mc donald mag ook wel even langswippen ^^

 83. eigenlijk hoop ik dat Amy Winehouse, Michael Jackson en the Beatles komen want die zijn zeker wel goed

 84. Ik heb er tot nu toe een slecht gevoel over, eerst zag het er top uit, toen viel alles weg, toen kwam er een lichtpuntje METALLICE, maar nee hoor de voorkeur ging naar Bruce springsteen die er 2 jaar geleden ook al is geweest en metallica aan de kant schuift:(, en nu neil young ook nog? begint inderdaad erg op pinkpop classic te lijken, rage against the machine zou veel goed maken.

 85. Ah @Jelle.. Mogen the Doors dan ook komen :D:D:D

  Gister werd MUSE nog ff genoemd of 3fm….

  Ik hoor troouwens vaak. Dan moet Neil Young maar voor Bruce. Maar ik neem aan dat hij dan toch echt als Headliner zal komen….

 86. Roy says:

  30 nov 2011 at 2:57 pm
  NEIL YOUNG!! BAH!! ok metallica was vet geweest maar om daar nu voor in de plaats neil young te zetten echt ongelooflijk.
  Bruce is wel fucking awsome!! ik hoop dat james morrison the kooks en racoon gaan komen ook mumford en sons en gotye lijken me wel gaaf en dan nickelback of rhcp ipv neil young dan kan mijn pinkpop niet meer stuk!!!! btw amy mc donald mag ook wel even langswippen ^^

  Altijd grappig die reacties van mensen. Dan weet je ook precies wat het pinkpoppubliek is. Neil Young afkeuren en dan daarvoor in de plaats james morisson en racoon. Neil is een held, racoon luistert je schoonmoeder.

 87. fuuu, geen metallica, geen rhcp?!
  wat is deze, had echt gehoopt dat die zouden komen. wil nog steeds wel gaan als skrillex enzo komen maar dat zal dan ook wel weer niet doorgaan..
  pff, hoop volgend jaar betere line-up!

 88. We kunnen er niks aan doen het is Smeets feestje en hij beslist en jammer genoeg vind hij Springsteen beter dan Metallica (volgens mij kan het niet an de koste liggen)
  Want als Metallica zou komen en hij vraagt 5€ meer voor kaartjes dan denk ik dat veel mensen berijd zijn die te betalen

 89. @frank en dat is jouw mening.

 90. Het wordt tijd dat Smeets met de tijd meegaat. Laat hem nou maar zorgen voor Pinkpop Classic en laat de invloed die hij heeft op het programma van Pinkpop achterwegen. Hierdoor komen alleen maar Classic bands en geen nieuwe bands die op het punt van doorbreken staan. Dit was toch het originele idee van Pinkpop?

 91. eerlijk gezegd lijkt het me top om bruce nog eens te zien en neil young ( is nog niet eens zeker)
  ook een keer te zien.

  En de geen die lopen te moren dat het classic wordt blijf dan thuis dan dat je op pinkpop koppig rond loopt dat de line up je niet staat

  en bij mij gaat pinkpop niet alleen om muziek maar ook om de sfeer vrienden van ver weg nog eens te zien en alle gezelligheid en ben verslaafd aand loempias haha naja tot pp 12

 92. dzjeezus, waar heb je die opgegraven? Haal dan maar meteen Willy Nelson erbij, dan wordt het helemaal een country festijn. Nu nog wat line-dancers…

 93. Gelukkig geen metallica, overgewaardeerde band en absoluut geen festival afsluiter. Maja dat is mijn mening ;).
  Ik hoop wel dat er nog wat leuke bands, die nog niet op Pinkpop gestaan hebben de afgelopen 5jaar, toegevoegd worden aan de line-up.
  Persoonlijk hoop ik dat één of meerdere van de volgende komen;
  - John Frusciante,
  - Limp Bizket,
  - The Deaf,
  - Neon Trees,
  - The Killers,
  - Blur (DREAM ON HELAAS),
  - de Oasis broertjes met hun eigen bands,
  - Superheavy,
  - Cypress Hill,
  - Nerd,
  - LMFAO,
  - Zanger Rinus voor de camping…

 94. Ach ja zoveel mensen, zoveel muzieksmaken. Doe het maar eens goed voor iedereen, dat lukt je nooit.
  Metallica had van mij mogen komen, blijft live gewoon een topband, maar goed dat is mijn smaak.
  Bruce vind ik ook ok, vorige keer niet gezien dus deze keer zeker wel.
  Neil Young, als hij dan komt zeker niet verkeerd.
  Jammer dat het tegenwoordig allemaal om de hoge berdragen gaat. Deze bedragen gaan nergens meer over, honderd duzendend euro’s voor iemand een uurtje te laten spelen. Tuurlijk mogen ze van mij allemaal verdienen, maar het wordt echt veel te gek. Boek metallica en daar gaat je budget hetzelfde geld voor springsteen. En wie bepaald wat deze gasten verdienen?? Management natuurlijk, volgens mij hebben ze zelf niet veel meer in te brengen, jammer dat deze bands zo geleeft worden, alleen allemaal om het grote geld. Je kunt hier Smeets wel afvallen, ik vind het knap dat ie het ieder jaar weer flikt hier in landgraaf een paar grote namen neer te zetten. En nogmaals het is allemaal euro kwestie. Iedereen heeft een verschillende smaak, gelukkig maar. Je kunt het niet voor iedereen naar de zin maken.
  Groetjes Ron

 95. jammer van metallica. mischien zijn de black keys, volbeat, the misfits en de radioheads iets??

 96. zooooo leef die ouwe lijk nog die neil,laat dan maar liever metallica spelen die heeft meer uitverkochten festivals

 97. Geen Metallica, jammer. Bruce ook jammer, voor mij al geen Pinkpopmaandag. Muse op de zondag als afsluiter zou lekker zijn en dan nog wat vette bandjes

 98. omdat we nu toch in het sfeertje van classic zitten,

  The Beach Boys !

  haha, no way man.. ik snap dat de wat ouderen mensen de jongere niet snappen.
  maar als er geen jongeren meer komen dan sterft het snel uit denk je niet?
  dat bruce komt kan er wel mee door, hij is ene legende dat is een feit dat waar is.
  maar er moeten niet te veel classics komen..
  Want dan komt de meeste jeugd niet meer, en het is moeilijk om weer iedereen terug te krijgen als ze misschien een veel beter jaartje bij werchter, of rock am ring hebben gehad..
  dus zorg aub voor zeker één of wel meer afsluiters die goed bij de jeugd ligt!

 99. Oud lijk, Country, jullie hebben echt geen idee wat Neil Young voor muziek maakt.
  Kijk bij YT een naar de filmpjes van zijn optreden Werchter 2008.

 100. Persoonlijk vindt ik springsteen niks voor afsluiter op n festival…..grote fout! Had absoluut beter metallica kunnen laten afsluiten……maar Neil Young is absoluut n echte festival rocker…heb hem nu al 2keer op een festival gezien….en Neil ROCKS!!……maar ook niet als afsluiter!!…maar ik ben neil fan…dus ja!!

 101. jongens ik ben 15 niet zo janken jullie gaan toch wel wordt bere gezellig met die 2

 102. Probeer dan aub AC/DC te krijgen. Goede afsluiter en ook ouwe jongens maar spreekt een groot publiek aan. Zou goed naast de Boss staan als afsluiter.

 103. de een wil dit de ander dat, ze kunnen het toch nooit goed doen voor iedereen.

  heb bruce al eerder op pp gezien en vond het tegen verwachting toch wel heel erg goed. niel jong hoeft van mij niet persee. dan heb ik liever iets harder als afsluiter zoals bijv ac dc of daft punk. een band als madness of flogging molly is voor mij wel zeker weer welkom en als we dan toch met classics bezig zijn kan ed kowalzik er ook nog wel bij. verder zijn bands en artiesten als beardymen, pendilum, linkin park, sum 41, queens of the stone age, mumfort and sons, moss, k’s choice, underworld, gotye, fake blood, justice, pearl jam en faith no more. dus jan boek deze maar en ik ben tevreden.

 104. Ik heb alle hierboven genoemde artiesten oude en nieuw gezien en de meesten vind ik echt geweldig maarrrr ze kunnen niet in de schaduw van Neil Young staan. Die speelt ze echt allemaal naar huis. Als hij komt…koop een kaartje en overtuig jezelf

 105. neil young, bruce springsteen!? nah ik sla pinkpop over hoor, zonde van metallica!

 106. Nou moet Pearl Jam er ook nog bij. Zouden ze “Rockin’ in the Free World” weer met z’n allen doen, net als vroeger.

 107. Wow ! Bruce and Neil…. can’t be better. (PS: Most of today’s artists in this field would not exist without Neil (and Bruce)

 108. Mijn hemel..Bruce én Neil op pinkpop. Dat zijn zo’n beetje God en Jezus!!!! Hier met die kaarten:)

 109. FF update….God slaat dus op Neil en Jezus Op Bruce

 110. zeker wel neil young!!!

 111. Damn roght Neil Young en Springsteen!!

  Die oude rockers rocken harder dan de jonkies hoor!!
  ik heb met beide ervaring
  Kan niet zeggen dat Muse niet geweldig was ofzo
  maar Neil Young was toch wel een tandje beter
  geen fan van Springsteen maar geweldig dat hij komt :D

 112. Neil Young naar PINKPOP halen DOEN!! De grootste Singer-songwriter ooit.
  De Oppergod op PINKPOP krijgen is nooit te duur. Laatste kans en pak die kans Jan!

 113. Ik stel voor:
  Zaterdagavond afsluiten met Tom Petty
  Zondagavond afsluiten met Neil Young
  Maandagavond: Bruce Springsteen

  En de rest van het programma veel “nieuwe” bands. Mooie mix toch?
  Persoonlijk mogen van mij ook nog (wel een keer)
  - Pearl Jam
  - Foo fighters
  - Stereophonics
  - First E
  - Chris Isaak
  - The Editors

 114. Volgende artiesten bijna zeker ,,,

  Neil young
  Bruce Springsteen (bevestigd)
  David Bowie (eenmalige optreden)
  Jackson Browne
  Tom Pettty
  Pearl Jam
  Foo Fighters
  Elbow

  En toen werd ik wakker:(

 115. chikenfoot

 116. Doe niet van die ouwe lullen als Bruce en Neil Young man!!
  Beter ga je geld uitgeven aan bands als RHCP, COLDPLAY en KINGS OF LEON..

 117. Coldplay? Ja..dat hebben we vorig jaar wel gezien. Ze kwamen..incasseerde hun geld…speelde een uurtje en weg waren ze. Tuurlijk zijn Bruce en Neil ouder..maar daarom minder? Die 2 zijn tenminste nog in staat om een echte show neer te zetten, vol overtuiging. Nee..kom bij mij niet aan met leeftijd. Om het nivo te halen van Neil (en toch ook Bruce) zullen band(jes) als Coldplay en Kings of Leon nog heel lang aan de weg moeten timmeren.
  Maar goed…Dat is slechts mijn mening. ( en die berust wel op feiten) :)

 118. Zullen de meesten hier (nog) niet helemaal door hebben hoeveel van de huidige artiesten geinspireerd zijn (en veel te danken hebben) aan rasartiest Neil Young???
  Ik ben PAS 24 maar begrijp wel waarom die Neil Young zo belangrijk was (en is). Klinkt echt buitenaards goed.

 119. Foo-fighters, SnowPatrol, Elbow, RATM Allemaal geweldig, maar

  mr.SMEETS: Haal Neil Young binnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 120. Het zou toch geweldig zijn als Neil komt, hij was al super een paar jaar geleden in Werchter en laten we eerlijk zijn. Green Day is zooo slecht, kleine meisjes het podium op trekken en met z’n allen met de aansteker in de lucht. Ga dan lekker naar Guus Meeuwis ofzo.

  Als nu Flogging Molly nog komt dan hebben ze het eerste kaartje al verkocht

 121. GEEN METALLICA,

  dat zuigt echt heel hard ik zit echt niet te wachten op neil young.

  Green day, muse, RHCP!!!!, BLINK 182

  met veel uitroeptekens,
  Tenacious D en RED HOT CHILI PEPPERS

 122. Damn geen metallica … dat was eigk een van de hoofdredenen >.<
  Neil Young? Nee dankje :l En echt balen dat er door snow patrol ook definitief een streep staat :l
  Ik denk dat ik een jaartje oversla, en zeg veel plezier mensen :s

 123. Neil young op pinkpop daar droom ik al jaren van!!! Vraag me af of alle haters hier het werk van neil echt kennen?? Check songs als Cortezz the killer, like a hurricane, southern man en ga zo maar door. Dat noem ik pas gitaar spelen!!! Als neil komt ga ik zeker te weten!!!

 124. metallica komt in belgie goedkoopste kaartje 80euro :O geef mij dan toch maar niel young hoor! vind juist dat we veel te weinig de kans krijgen om oude helden te zien waar zelfs de artieste van nu nog naar opkijken!

 125. Heb Neil alles bij elkaar wel een keer of acht gezien. Laatste keren Werchter en Bospop in Weert. Je wordt telkens weer weggeblazen. Neil is zo fantastisch goed. Als Neil komt, kom ik ook!

 126. Goe gezegd Maarten, en ik ga met je mee!
  Laat die pubers maar leuteren.
  Wij weten tenminste dat er een storm over de wei zal razen!!!

 127. Metallica in 2008 op Pinkpop gezien, erg mat, was maar een schim van de band die ze in 1992 (Westfalenhalle Dortmund) waren. dus ver over hun top heen. Neill Young (The godfather of Grunge) gezien op Bospop, WERELDS! vooral “Down by the river” was weergaloos, niet van deze planeet.
  Een aanrader om te zien, ook voor Metallica fans. Dan weet je meteen waar zij hun inspiratie vandaan halen.
  Voor mij geen discussie mogelijk!

 128. geweldig, neil komt dan toch eindelijk?? doen, en voor al die jonge gasten ga naar een concert van young en je voelt je weer jong, zoveel energie die er nog afdruipt, zoveel dat die jongens van pearl jam (waren zijn begeleidingsband op tournee ook bij pukkelpop) hem niet meer konden bijbenen. laat maar komen mart (event bruce thuis laten)

 129. jan natuurlijk, maar mart is ook neil young fan

 130. gelukkig geen shitallica , de super commerciële band die er voor zorg droeg dat het eerste downloadprogramma napster uit de lucht werd gehaald , bij t vorige bezoek aan pinkpop zich door hells angels ipv politieescort van het vliegveld lieten begeleiden, misschien omdat ze zelf niet zo ruig zijn!

 131. vorige jaar was zo’n geweldige line-up. Ik vind het tot nu toe echt pruts.. Hopelijk komt Pinkpop nog met goede namen anders wordt het toch Lowlands dit jaar..

 132. Ach jongens, houd toch op met al die kulbandjes als the Muse Snow Patrol etc. Goed voor een leuk voorprogramma, maar ze mogen alleen maar de schoenen poetsen van Bruce en Neil. Ook als je jong bent en geen respect hebt voor artiesten als Bruce Springsteen, Neil Young heb je geen benul van de grootsheid van deze artiesten. Wedden dat over 10 jaar niemand meer van the Muse heeft gehoord.
  Dreigen met Pinkpop een jaartje overslaan? Doen! dan kunnen de mensen met respect voor goede muziek wel kaarten kopen

 133. Jacob: You’ve said it all.

 134. Als je geen respect kunt opbrengen voor Bruce of Neil dan heb je geen respect voor Pinkpop. Jan, wat mij betreft elk jaar zulke grootheden. Deze gasten draaien al zolang mee in de muziek, dit is de absolute top!!

 135. Gelukkig is er nog wel jeugd die Bruce en Neil kunnen waarderen !! Gelukkig zijn er ook nog “ouderen” die hedendaagse artiesten kunnen waarderen en niet alleen terugvallen op “vroeger “. Ik ben zelf 53 en enorm Radiohead fan,, Het bijna complete oeuvre van Neil Young en Bruce heb ik echter ook in de kast staan,,

 136. Lowlands, pinkpop allebei komen steeds weer de zelfde namen voorbij. Snow patrool, the kooks, Architecs enz enz vind de laatste jaren veels te veel van hezelfde. Het lijkt alsof alternative muziek ook een lijstje heeft in nl die op een loop staat zoals eerst alleen mainstream dat had.. zonde, creativiteit mag terugkomen in progameren.

  En met alle respect voor Springsteen, maar Metallica had duidelijk het publiek meer behagen.

 137. ik snap niet waarom mensen dit niet goed vinden :o, het is allemaal goed! ik ben 16, ben 1x 1 dag op pinkpop geweest. en vond de Sfeer alleen al ge-wel-dig! en Neil Young, Bruce Springsteen en Soundgarden maken het alleen maar nog beter!

 138. Ik snap langs geen kanten waarom er hier mensen zitten te zagen om NY niet te laten komen. Springsteen & Young ZIJN tenminste nog muziek! Dit zijn legendes, de jongere bands kijken af van hun. Ik ben zelf nu 18 en luister al van men 13de naar muziek als die van NY, Sprinsteen, Clapton, Dylan, Dire Straits, … Die muziek is helemaal niet alleen voor de ouderen weg gelegd. Als het jullie niet aanstaat STOP dan verdorie met zagen dat ze niet goed zijn, want dat zijn ze immers wel! Blijf dan lekker in jullie zetel zitten thuis tijdens PP want als die 2 komen dan weet ik zeker dat PP heel rap uitverkocht zal zijn, en jullie weten écht niet wat jullie missen!

 139. Ben Metallicafan van eerste uur maar ze worden te commercieel.
  The Boss is gewoon de beste live act ter wereld.
  Al dat geneuzel over oude bands en de jeugd.
  Jong en oud, die verstand hebben van muziek, waarderen goed muziek.
  The Boss, NY, oude Metallica.
  Het gaat om de sfeer. De beste live act heb je al.
  Nu nog the them crooked vultures, Pearl Jam of SOTD.
  Dan heb je een goede line out

  MZZL

 140. trop cool metalica

 141. het is toch nooit goed… (negatievelingen…)
  Neil Young kicks ass !!!
  Ik hoop overigens ook wel dat Tringerfinger er ook weer staat…
  maar ach als de sfeer maar goed is…

 142. Ik ga nu voor de 33e keer. Elke keer vind ik het weer jammer en erger ik me dat een band wel/niet komt (Pearl Jam bv), maar toch ga ik weer. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk wel blij ben dat er iets bij zit waar ik niks aan vind. Dat maakt de keuze wat gemakkelijker, je kunt toch niet alles zien.

 143. Neil Young is OK maar Bruce, kom op dat is toch echt ouwe lullen muziek. Vorige keer was het al bere slecht. Ik kom dit jaar niet

 144. Een naam als The Boss krijg je natuurlijk niet voor niets!!
  Na het lezen van opmerkingen zoals “zeker niet de keuze van het publiek”, wil ik graag meteen afspreken met de klagers die Bruce niets vinden dat zij dan ook maar meteen hun biezen pakken als het optreden van hem begint in plaats van puberaal het grasveld in de fik te steken en hun eigen aanwezigheid belangrijker te vinden. Deal?

 145. Het is akelig stil m.b.t. Neil Young. En het programma loopt al aardig vol!

  Mr Smeets laat aub iets meer weten!

 146. Wanneer komt die top van de gouden tip naar buiten?

 147. Eigenlijk best wel belachelijk dat bruce alweer komt, jan vindt het zelf namelijk leuk. Ik vindt het geen slimme zet om metallica voor springsteen weg te strepen. Ik ben zelf 38 en dit zou mijn 20 ste pinkpop worden. Wordt mij zelfs te oudbollig!

 148. nee ik ga eens lekker weer fikkie stoken, altijd gezellig

 149. Yep Pinkpop classic in wording, laat Bruce lekker weg

 150. Donder op met die domme Bruce. Wordt het niet een tijd dat hij stopt met dat lawaai.

 151. Er zijn weinig rockers zo goed en hebben zo’n staat van verdienste als Neil Young. Diep respect voor deze artiest en zie hem graag op Pink Pop spelen. Mensen zullen versteld staan!!!

 152. The boss, hiervoor kom ik speciaal uit belgie naar pinkpop!
  Hopelijk komen er nog een paar goeie namen bij. John Hiatt komt naar europa mss pinkpop?

 153. cage the elephant
  the vaccines
  red hot chili peppers
  arctic monkeys
  the stone roses
  the wonder stuff

 154. graag op pinkpop volgend jaar: tracy chapman, Amy macdonald,

  radiohead,

  tom petty,

  waterboys

  Bruce springsteen is top en the cure en Muford & sons geweldig!

 155. Pinkpop mocht willen dat een grootheid als ome Neil wil komen. Jan Smeets kon hem een paar jaar geleden boeken, maar toen koos hij voor Metallica (die duurder zijn) en ging Neil naar Bospop, die hetzelfde bedrag betaalden.

  Ik moet wel een beetje gniffelen trouwens als ik een aantal reakties lees dat Neil ouwe lullenmuziek is. Duidelijk geen idee wat ze roepen, luister eens naar zijn meest recente album zou ik zeggen. ;)

 156. wie ik volgend jaar hoop te zien zijn:
  foster the people
  coldplay
  en snow patrol

 157. Coldplay was vorig jaar (2011) nog. Snow Patrol was er in 2009 dus dat zou wel mogen. Ikzelf ben groot fan van Snow Patrol, maar zou het echt niet erg vinden als er 3 headliners komen die ik nog niet gezien heb. Smeets zei vandaag dat die volgend jaar meer hardrockbands wil boeken. Ik ben alvast voor!

 158. Ik hoop volgend jaar op Muse, The Killers, Snow Patrol.

  wordt er trouwens nog wel iets met deze site gedaan?

 159. En muse staat (nu al) bij de geruchten!

 160. Ik zie het inderdaad. Wel vreemd dat ze dat wel bijwerken maar verder geen verhaaltjes plaatsen. Voor zover ik weet is Muse net zo’n groot gerucht als Green Day, The Prodigy, Snow Patrol en Depeche Mode. Green Day en the Prodigy hadden ze iets over gezegd bij Rock-am-Ring. Snow Patrol zei Jan Smeets voor deze pinkpop over dat ze niet dit jaar kwamen maar wel op het lijstje staan voor volgend jaar. En Depeche Mode gaat weer touren en heb ergens gelezen dat ze denken dat ze hun afzegging misschien wel goed gaan maken. Maar goed beetje kansloos om er nu al over te gaan praten al zou ik het niet erg vinden om al namen te weten.

 161. Dit jaar zal wat luider zijn dan vorige editie zei jan smeets
  Ik hoop dat rage against the machine weer begint met touren
  ik verwacht eigenlijk ook wel Queens of the stone age
  hoop op leuke namen
  vondt dit jaar kyuss lives,Mastodon,The cure,Seasick steve erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *