Pinkpop voegt Stereophonics toe aan programma

Pinkpop Zonsondergang

De Britse band Stereophonics is toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2013. Dat heeft de organisatie van Pinkpop zojuist bevestigd nadat het nieuws vanmorgen via gratis dagblad Sp!ts naar buiten kwam.

Stereophonics speelt op zondag 16 juni op de 3FM Stage. Waarschijnlijk als afsluiter, maar dat is niet zeker. Met de bevestiging van de Britse band schuift Triggerfinger weer door naar het hoofdpodium. Daarmee is de kans dat er (nog) meer grote namen naar Landgraaf komen, vrijwel nihil geworden.

Er ontbreken nu nog zes namen in het programma van de 44ste editie van Pinkpop.

16 reacties op “Pinkpop voegt Stereophonics toe aan programma”

 1. OEHHHH Extra twijfel :D:D Hoopte al heel erg op een goede act voor Green Day… (op het andere podium) dan scheelt weer… Als je dan rustig naar het main stage gaat hoef je alleen nog maar 3 en half uur Green Day te kijken (met zijn zes encores)

 2. Ik hoop niet dat dit de grote britse band was want ik hoop nog steeds zo op Biffy Clyro!!!

 3. Stereophonics leuke naam, stuur er nog maar een paar door, biffy clyro, harde rock naam en hopelijk limpbizkit nog:)

 4. Dus Ben Howard is nu officieel subheadliner????
  Wat n drama! gelukkig hoef ik nu niet meer te twijfelen of ik ga.. nee dus

 5. Op zich een mooie naam, wil ze ook wel graag zien want ik heb ze nog nooit live gezien. Maar idd om ze als afsluiter op 3 FM te zetten en dan Ben Howard als subheadliner op Main lijkt mij ook niet een erg sterke zet. Had hoop dat er nog wel een meer aansprekende naam, ipv Ben Howard, zou komen als subheadliner voor Green Day

 6. @Jelle.. Biffy komt uit schotland en is dus geen grote Britse naam. Rare is wel dat de Stereophonics in de UK het niveau hebben van MUSE… In NL lukt dat ze vooralsnog niet… Wel een fantastische band… Zet me weer een stapje dichter bij het kopen van een kaart :D:D

 7. @Niels: Schotland hoort ook gewoon bij Groot-Brittannie hoor, net als Engeland, Wales en Noord-Ierland… Ik heb de Stereophonics al eens gezien. Geen slechte band, maar vooralsnog te weinig om me ook een zondagkaart te laten kopen. Vrijdag ga ik vermoedelijk nog wel, met name omdat ik de Killers en Queens of the Stone Age nog nooit live heb gezien. Daarnaast vind ik Masters of Reality ook nog wel een aardige band. Een kaart voor de zaterdag koop ik alleen als de laatste, nog ontbrekende naam echt heel goed is. Het liefst Stone Sour, maar die kans is klein aangezien Corey Taylor op zaterdag met Slipknot en op zondag met Stone Sour op Download staat. Lijkt me sterk dat hij tussendoor nog even op en neer vliegt voor een uurtje Pinkpop.

 8. DIT IS EEN VAN DE BESTE POPBANDS VAN DE WERELD OP DIT MOMENT.
  zeker te checken;)

 9. @bas
  Ik mag hopen dat je een grapje maakt?

 10. @ bertrand
  nee luister maar eens naar dakota en have a nice day dat zijn gewoon goeie singles
  best een grote naam in engeland;)

 11. Ik vind de site trouwens best slecht (van pinkpop zelf) staat helemaal geen informatie over bands enzo op de site zelf alleen een foto en links naar youtube, twitter, facebook en de site van de band. Ik vind het altijd wel fijn om een artiest aan te klikken en snel wat info te krijgen wat voor muziek ze maken enz.

 12. @bas
  met een aantal aardige singles ben je natuurlijk niet ineens een van de grootste popbands van de wereld.. en al zeker niet van dit moment! Want hoeveel jaar is het ondertussen geleden dat dakota uitkwam?
  Stereophonics is zeker geen slechte toevoeging, maar het is absoluut geen smaakmaker meer tegenwoordig.. gewoon een mooie affiche filler;)

 13. Ben ik erg hoopvol wanneer ik hoop dat de nieuwe supergroep Atoms for Peace op Pinkpop staat? Belgische datum is bekend gemaakt begin juli, nog geen Nederlandse bekend. Dat zou ik een erg mooie toevoeging vinden.

  Zou leuk zijn als Pinkpopcentral binnenkort met een verwachting komt over de laatste namen. Ik hoop toch op een paar spannende namen!

 14. @Buf Ik zie het niet gebeuren omdat het een band is die eerder op andere festivals thuis hoort.

 15. Lp zei op 4 mrt 2013

  Atoms for peace zou best kunnen, maar niet voor pinkpop denk ik. Het festival pitch zou ze graag willen hebben, of ze doen een losse show, maar ik hoop dat ze op een leuk festival in de buurt komen.

 16. Flea zit in heet weekend na Pinkpop nog met de Peppers in Amerika (Firefly festival) dus de Atoms for Peace tour zal waarschijnlijk echt pas in Juli beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *