Pinkpop genomineerd voor European Festival Award

De European Festival Awards zijn terug. Na het succes van vorig jaar worden ook aankomend jaar de prijzen voor Europa’s beste festivals uitgereikt tijdens het Eurosonic Noorderslag weekend in Groningen. Pinkpop is genomineerd in de categorie ‘Best Major Festival’ en moet het opnemen tegen onder meer Roskilde en Rock Werchter.

Afgelopen editie verloor Pinkpop in dezelfde categorie van het Poolse Heineken Open’er Festival. Jan Smeets viel toen wel in de prijzen. Hij won de Lifetime Achievement Award voor zijn jarenlange bijdrage aan Pinkpop.

Dit jaar zijn er in de verschillende categorieën genoeg Nederlandse festivals terug te vinden. Van het Schlagerfestival in Kerkrade tot het Amsterdam Dance Event. Grote afwezige is Lowlands. Ook andere bekende festivals zoals Glastonbury en Eurocknéennes zijn niet genomineerd. Helemaal serieus kun je de Festival Awards, mede daardoor, niet nemen, maar het is wel een prestige prijs die menig festival maar al te graag wil winnen. Zo ook Pinkpop, getuige de oproep op de officiële Pinkpop website om op Pinkpop te stemmen.

De European Festival Awards worden op 11 januari 2011 uitgereikt in de Stadsschouwburg van Groningen. Kaarten zijn te koop via de website van Eurosonic Noorderslag.

Stemmen op Pinkpop je favoriete festival kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *