Pinkpop 2015 niet tijdens Pinksteren

Pinkpop

Pinkpop 2014 is nog maar net afgelopen, maar de voorbereidingen voor volgend jaar zijn al weer begonnen.
De belangrijkste knoop die de organisatie van Pinkpop heeft moeten doorhakken is de datum. Pinkpop 2015 zal niet plaatsvinden tijdens Pinksteren.

De 46ste editie van Pinkpop wordt gehouden op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015. De verplaatsing naar een latere datum heeft een goede reden. In 2015 valt Pinksteren redelijk vroeg (24, 25 26 mei) waardoor de organisatie vreest dat er niet genoeg acts beschikbaar zullen zijn. Er is daarom gekozen voor het tweede weekend van juni, een periode waarin grote buitenlandse bands zich in Europa bevinden.

Over grote buitenlandse bands gesproken, naar verluidt heeft de Pinkpop-organisatie al de nodige grote namen op het oog. Tijdens het slotinterview met 3voor12 liet Smeets doorschemeren dat er voldoende aanbiedingen zijn binnengekomen van bands die graag op Pinkpop willen spelen.

De Pinkpopbaas zou zelf graag Sir Paul McCartney binnenhalen. Ook Pearl Jam mag een belletje vanuit Landgraaf verwachten. Vanaf september wordt onze geruchtenlijst weer ververst met geruchten voor Pinkpop 2015.

21 reacties op “Pinkpop 2015 niet tijdens Pinksteren”

 1. Is het mogelijk dat Matchbox 20 en Xavier Naidoo komen in 2015.
  Zou zo gaaf zijn!! Vele fans van Matchbox 20 zullen er heel blij mee zijn. En wordt het niet tijd dat Xavier Naidoo hier in Nederland ook doorbreekt?

 2. het zou top zijn al doet avenged weer een tour en kunnen ze hier spelen

 3. Komt er nog wat van die geruchtenlijst

 4. De geruchten zouden toch weer ververst worden in september

 5. Ja! @Henk heeft gelijk, wanneer gaat dat gebeuren

 6. Ja, het wordt wel tijd dat jullie uit jullie zomerslaap komen, het is herfst! Ik kan wel al wat sterke geruchten meegeven aan de meelezers:
  - U2 (schijnt rond te zijn)
  - Foo Fighters
  - Muse
  - Coldplay
  - Snow Patrol
  - Bruce Springsteen

  Voorlopig zijn de bovenste drie de grootste kanshebbers.

 7. Kunnen we 2011 niet over doen? Foo Fighters, Coldplay en Kings of Leon? Lijkt mij een goed idee.

 8. Lijkt me sowieso geen goed idee om 4 jaar later dezelfde headliners te boeken. Daarnaast vind ik het ook geen goed idee om KoL te boeken. Ik denk dat of Foo Fighters of Coldplay er wel zullen staan volgend jaar en heel misschien allebei, maar KoL zou ik niet op rekenen.

 9. Aangezien Coldplat m’n favoriete band is hoop ik uiteraard dat die komen. Las op een andere site dat AC/DC ook een grote kanshebber voor Pinkpop is

 10. Ja, AC/DC is er inderdaad ook bijgekomen als gerucht. Er zijn gewoon heel erg veel potentiele headliners. Eerlijk gezegd zou ik het verstandig vinden van Pinkpop als ze headliners nemen die er nog niet of nauwelijks, en dan het liefst al even geleden, hebben gestaan.

  Maar als ik dan ga kijken naar de potentiele kandidaten:
  - AC/DC: Nog nooit
  - Bruce Springsteen: 2x; 2009/2013
  - Coldplay: 1x; 2011
  - Foo Fighters: 2x; 2008/2011
  - Guns ‘n Roses: Nog nooit
  - Muse: 4x; 2000/2002/2004/2007
  - Queen: Nog nooit
  - Snow Patrol: 2x; 2007/2009
  - U2: 1x; 1981

  Als je naar dat lijstje kijkt lijkt me dat ze niet aan Bruce Springsteen moeten beginnen (nog niet zo lang geleden) en verder is er eigenlijk niks van te zeggen. Oke, Muse is al 4x geweest maar dat is dan al weer 8 jaar geleden. Het meest origineel zou dan zijn AC/DC, Guns ‘n Roses en Queen (+Adam Lambert). Maar Queen zie ik niet gebeuren, dus dan U2 ipv Queen (1981 is tenslotte wel erg lang geleden). Alleen zie ik Guns ‘n Roses ook niet zo snel gebeuren ivm het feit dat die vaak erg laat beginnen met hun set en er geen uitlooptijd mogelijk is. Dan zou je toch bij ofwel Muse of Snow Patrol komen.

  Er is dus gewoon eigenlijk nog niks van te zeggen en het blijft afwachten. Binnenkort komt Rock Am Ring met namen, wellicht weten we dan wat meer.

 11. De Rock Am Ring leak blijkt te kloppen. Zojuist kondigde de organisatie de eerste namen aan voor de aanstaande editie. Rock Am Ring 2015 verwelkomt naast headliners Foo Fighters, Die Toten Hosen en Slipknot ook Rise Against, Motörhead, Beatsteaks , Kraftklub, In Flames, Frank Turner And The Sleeping Souls, Parkway Drive, Lamb Of God, Donots, Papa Roach, Trailer Park, Asking Alexandria, Skindred, Broilers, Callejon en Turbostaat.

 12. Foo Fighters lijkt dus een zekerheidje, mooi, was mooi optreden de laatste keer in de regen

 13. Die leak klopt dus niet, want ik zie Coldplay nergens ;) Maar ja idd Foo Fighters kan haast niet meer missen.

 14. WeckoJ,

  Ik verwacht eigenlijk dat die Toten Hosen nu als headliner naar voren geschoven worden maar die krijgen gewoon een mooie plek voor Coldplay om ergens een podium af te sluiten..

  Het zou me niks verbazen als Coldplay er gewoon bij komt uiteindelijk maar dat er nog niks bekend gemaakt mocht worden van het management ;-)

 15. Geruchten zo vroeg geloof ik nog niet. Maar ik hoop op U2, Queen met Adam Lambert (geen Freddy, maar absoluut goed!), Pearl Jam. Maar Foo Fighters, Snow Patrol, Coldplay en Muse vind ik ook super), en niet te vergeten Kings of Leon, alleen hadden die in mijn optiek in 2011 een magisch momentje en dus ben ik bang dat het tegenvalt als ik ze weer zou zien.

 16. Jan Smeets zou graag Paul McCartney willen…maar die klinkt al wel erg iel, en zou hij wel de boel op z’n kop kunnen zetten? Nu nog? Hoewel de Rolling Stones me wel degelijk prettig verrast hebben afgelopen jaar. Maar die hebben tenminste het grootste deel van de band nog compleet, terwijl van de Beatles 2 dood zijn en Paul solo optreed. Maar ik vind de Beatles muziek wel helemaal te gek!

 17. Het zou tijd worden dat ze hier ook weer eens wakker worden. Lijkt me dat er ondertussen wel meer geruchten zijn. Zoals Muse als headliner maar ook al wel namen als Frank Turner & The Sleeping Souls, Slash, featuring Miles Kennedy & The Conspirators, enz.

 18. Lijkt erop dat we deze week de eerste namen krijgen. Muse maakt zonet ook bekend dat ze op Rock in Roma spelen. Ik verwacht ze ook op pinkpop, net als Foo Fighters.

 19. De eerste artiest wordt om 16:00 vanmiddag bekend gemaakt!

 20. FOO FIGHTERS…

  Doe daar dan MUSE en AC/DC bij en ik ga helemaal loco. Op de site van de metro valt trouwens te lezen dat pinkpop binnenkort ook komt met de andere headliners!

 21. Foo Fighters gemist een aantal jaar geleden .Dit jaar ben ik van de partij!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *