Pinkpop 2015: de voorspelling van Pinkpop Central

Voorspelling

Aan de vooravond van de Perspresentatie in Paradiso is het tijd voor de voorspelling van Pinkpop Central, dit jaar alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar. We kunnen inmiddels spreken van een traditie.

In de afgelopen jaren zaten we er dikwijls naast, zoals in maart 2014 het geval was toen we slechts de helft van de namen goed hadden voorspeld. Maar gelukkig werd tijdens de voorspelling voor Pinkpop 2012 duidelijk dat onze voorspellingskunsten zeker niet mogen worden onderschat.

Afijn, terug naar het heden. Morgen om 12.00 uur begint de Perspresentatie waarin Jan Smeets het programma van de 46e editie van Pinkpop bekend zal maken. Volgens de laatste geruchten kan de organisatie voor het eerst sinds lange tijd het volledige affiche presenteren. In voorgaande jaren was dit vaak niet het geval, doordat nog niet alle contracten waren ondertekend.

Pinkpop heeft nu 11 acts officieel bevestigd. Op het moment van schrijven zijn er drie acts die zichzelf hebben bevestigd, waardoor het huidige Pinkpop-affiche 14 acts bevat. Dat betekent dat er morgen nog ruim 20 (!) acts bijkomen.

Pinkpop presenteerde vorig jaar al vroeg de drie headliners. Eerst Foo Fighters, vervolgens kwam de bevestiging van Muse en tot slot werd ook Robbie Williams als hoofdact vastgelegd. Faith No More en The Script zullen naar alle waarschijnlijk co-headliner zijn voor respectievelijk Muse en Robbie Williams. Ook Pharell Williams krijgt een belangrijke spot op het hoofdpodium. Verder dichten we kansen toe aan OneRepublic, Placebo, Elbow en Franz Ferdinand voor een plaats op de mainstage. Het is voor de laatste drie namen al een tijd geleden dat ze op Pinkpop stonden. OneRepublic heeft bovendien nog steeds wat goed te maken (ahum) na hun afzegging in 2010.

We vullen het affiche verder aan met Paloma Faith, Wolf Alice, Katzenjammer, Selah Sue, You Me At Six, Hollywood Undead, Frank Turner & The Sleeping Souls, Seasick Steve, Kraftklub, Five Finger Death Punch en Villagers. De Nederlandse inbreng moet dit jaar komen van Typhoon, Mister and Mississippi en Kensington. Zij voegen zich bij de al eerder aangekondigde John Coffey, Kovacs en Dotan.

Zo, dat is al een flinke lijst, maar er ontbreken nog steeds een paar belangrijke namen. Sam Smith en Disclosure bijvoorbeeld. En wat dacht je van Róisín Murphy en George Ezra? Beiden ziet Pinkpop graag verschijnen. Tot slot werd al eerder bekend dat ook Slash (samen met Myles Kennedy), Oscar And The Wolf en Rise Against naar Landgraaf komen, waardoor ons programma in totaal 34 namen telt.

Dat was hem alweer. Vaste volgers zullen opmerken dat we geen plaats hebben gereserveerd voor Incubus, The Black Keys en Interpol. En dat terwijl ze toch echt in de buurt zijn. Hier hebben we zo onze redenen voor. Laten we hopen dat we het mis hebben en dat we toch tenminste een van de drie mogen verwelkomen. Het zou het Pinkpop-programma veel goed doen.

Zoals altijd sluiten we af met de volgende woorden: hecht niet te veel waarde aan onze lijst met namen, het is en blijft een voorspelling. Uiteraard doen we morgen live (twitter)verslag vanuit Paradiso. Via Cultura24 en de officiële Pinkpop-website kun je morgen vanaf 12.00 uur live meekijken naar de gebeurtenissen in Paradiso.

3 reacties op “Pinkpop 2015: de voorspelling van Pinkpop Central”

 1. you me at six!

  Ik denk dat passenger en bastille komen.

 2. Ik hoop tog echt dat een van de mis is.

  want Nightwish kan Neserland niet overslaan.

  zekker niet met de eerste tour met de Nederlandse zanheres floor jansen.

  dat zou echt een schande zijn.

  en ze kunnen op de vrijdag komen.

  en dan samen met Five finger deat punch.

  \m/ ik hoop zelf ook nog op Accept.
  We zullen zien.

 3. Ziet er niet heel veelbelovend uit. De enige namen uit het bovenstaande lijstje waarvoor ik zou overwegen om dit jaar een kaartje te kopen zijn eigenlijk Faith No More, de Foo Fighters, Slash & Myles Kennedy en Rise Against. Maar alleen de eerste (ook de beste trouwens) van deze vier bands heb ik nog nooit live gezien. Maar om nu alleen voor een uurtje Faith No More 95 euro neer te tellen….Nightwish op de vrijdag zou inderdaad nog wel een leuke aanvulling zijn die het kopen van een dagkaart nog interessant kan maken. Dan zou je samen met Slash en Faith No More nog een leuk programma hebben. En hoewel ik geen fan ben, is Muse als headliner ook nog wel te pruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *