Pinkpop 2013: de voorspelling van Pinkpop Central

Voorspelling

Het duurt nu echt niet lang meer. Morgenmiddag om 12.00 uur begint in poptempel Paradiso de Pinkpop Persconferentie waarin Jan Smeets samen met Giel Beelen het programma van Pinkpop 2013 bekend zal maken.

Pinkpop Central blijft graag dicht bij de traditie en daarom presenteren wij voor de derde keer op rij ‘de voorspelling van Pinkpop Central.’

Het heeft Jan Smeets wat jaren gekost, maar inmiddels heeft de Pinkpopbaas aardig door wat hij moet doen om het Pinkpop-programma geheim te houden. Slechts twee acts hebben hun komst naar Pinkpop (al dan niet met wat hulp) verklapt, te weten Blaudzun en Kodaline. Daartegenover was Pinkpop zeer gul met het naar buiten brengen van namen. Liefst acht bevestigingen zijn er tot nu toe bekendgemaakt: Green Day, Passenger, Ben Howard, Kensington, Queens of the Stone Age, The Script, Triggerfinger en natuurlijk Nu of Nooit-winnaar Christopher Green.

Zonder er verder veel worden aan kwijt te maken, onze voorspelling:

Vrijdag 14 juni 2013
Mainstage:
Kensington – Paramore – Queens of the Stone Age – The Killers
3FM-Stage
Christopher Green – Alice in Chains – The Script
Tent Stage
Michael Kiwanuka – Kodaline – Lan Del Rey

Zaterdag 15 juni 2013
Mainstage:
Blaudzun – Will and the People – Limp Bizkit – 30 Seconds to Mars – Kings of Leon
3FM-Stage
Kraftklub – Graveyard – Bring Me The Horizon – Bad Religion
Tent Stage
Fun. – Passenger – Emile Sandé – Basement Jaxx

Zondag 16 juni 2013
Mainstage:
La Pegatina – Triggerfinger – Ben Howard – Biffy Clyro – Green Day
3FM-Stage
Palma Violets – Royal Republic – Tim Christensen and the Damn Crystals – Caro Emerald – Bloc Party
Tent Stage
The Bots – Bastille – Jake Bugg – Die Antwoord – Pet Shop Boys

Hecht er niet al te veel waarde aan, het is en blijft een voorspelling. Als je de behoefte voelt om jouw eigen voorspelling te delen, laat hem dan achter in de comments.

41 reacties op “Pinkpop 2013: de voorspelling van Pinkpop Central”

 1. Pet shop boys in de tent, sorry maar dat kan niet. Kings of Leon en thekillers, ik hoop van niet..

 2. Toen ik tent stage las, begon ik keihard te lachen. Jullie bedoel de converse stage dus? En weer is de laatste dag gewoon not done. Tenminste als het zo is, balen man. Ergens diep van Binnen zou mij niet verbazen dat 3 Doors Down ook komt, omdat hij toch toevallig al in nederland is een paar dagen later. Who knows? En als dit een beetje klopt, zit zaterdag dus helemaal volgepropt met goede bands, en zondag weer zo’n dag van camping chillings niks doen en af en toe naar het terrein… Nee er is niet eens een band of artiest waar je lekker los op kunt gaan. Laat dit aub voor 50% niet kloppen.

 3. @Lp, Idd, Pet Shop Boys zouden best veel publiek trekken en kunnen dan echt niet af in de tent.
  En Kings of Leon en Killers hoeven van mij ook niet idd, zeker niet als headliner in mijn mening.

 4. als dit zo is hè dan krijgen ze niet eens 300 kaarten verkocht….

 5. Ik hoop toch echt dat Paramore, 30 STM en Green Day op dezelfde dag staan. Anders sla ik dit jaar over :) Kan maar 1 dag en moet Paramore nog zien. Probleem is echter dat er op die dag verder geen acts staan die mij heel veel boeien.

 6. Neeeyoh, Bloc Party & The Pet Shop Boys in niet op de mainstage en La Pegatina wel? Niet zo raar doen jongens. Ik dacht dat jullie er verstand van hadden.

  Verder denk ik dat zelfs Jan Smeets niet bedenkt om Kings of Leon weer binnen te halen. Ook heeft Jan altijd een bijzonder grote line-up op de laatste dag: Ben Howard en Biffy Clyro zijn hartstikke leuk natuurlijk maar niet mainstage waardig op die laatste dag.

  Ik denk dat jullie het dit jaar een keer volledig mishebben…

 7. @Max
  Hoezo geen kaarten verkocht, als dit de line up is, dan gaat de kaartverkoop juist als een gek
  Limp bizkit
  30 seconds to mars
  Biffy Clyro
  Kings of Leon
  Green day
  Paramore
  Kensington

  gek.. =)

 8. @Maarten de metal fans (ik hoor daarbij) zullen er niet bij zijn….vorig jaar met Mastodon, Linkin Park , Kyuss enzo hadden ze toch wat goeie metalbands maar dit jaar is het dan een en al niks….

 9. Hhhm vrijdag ok, zaterdag heel vet, zondag heel matig op greenday na dan;)

 10. Als dit echt zo is, met Paramore, Alice in Chains, BMTH, Bad Religion, 30STM en Green Day…. Dat zou echt awesome zijn :D Ook al lijkt BMTH mij erg sterk, aangezien die, naar mijn mening, te ‘heftig’ is voor Pinkpop (maar ze zijn wel leuk :D)

 11. Waarom heb ik het gevoel dat het weer net zoals vorig jaar wordt? Dat je een dag heb dat er niks bijzonders is en dat je alleen maar ligt te bakken en te vervelen? Wat was er met de belofte gebeurd dat ze het dit jaar echt beter gaan doen? We zullen zien toch? Ik ga er toch heen, no matter what, het is en blijft een mooi feestje..

 12. Dit zou zomaar kunnen en ik vind er geen drol aan. Echt geen enkele band die zelfs maar interessant genoeg is om een dagje te overwegen. Wat een pauperline-up.

 13. Als dit de line up word. Word het voor mij geen 3 dagen pinkpop dit jaar….
  Vind alleen de zaterdag het het bezoeken waard.
  Alleen is kings of leon als headliner daar ook een beetje jammer.
  Het is opzich wel leuk, maar voor mij geen headliner

 14. Kings of Leon zal geen headliner zijn hoor. En verder: Fun als opener van de tent? Triggerfinger zo laag? Editors zal er ook wel ergens staan.

 15. Maandag is echt te mager

 16. @sander, er is geen maandag.

 17. Ja, ik zou me hier wel mee vermaken. Ik vrees dat dit een beetje het beste was dat hij kon boeken. Ik lees niets terug over bon jovi ( gelukkig)

 18. Het is maar een voorspelling hoor mensen :D
  Wat denken jullie zelf dat de line-up gaat worden dan?
  Ik vind het ook een rare voorspelling en daarnaast kan dit NOOIT 100% goed zijn.. Daarvoor zijn de kansen gewoon te klein en we weten niet eens zeker welke bands er wel en niet gaan komen, op de bevestigingen na dan.
  We zullen morgen wel merken wat het gaat worden en ik denk nog steeds, ondanks dat mensen denken dat Smeets het hoog in zijn bol heeft zitten, dat er toch een goede line-up bekend gemaakt zal worden.

 19. @max, Dat zou best kunnen. Vorig jaar stond ook babylon circus bijv. mainstage, omdat ze een goede opwarmer waren(echt een feestband). Terwijl keane, the wombats en james morrison op de 3fm stage stonden.

 20. @ Chris, wat betreft Keane had hij daar overigens wel spijt van.

 21. Ik hoop stiekem nog steeds op Rage Against The Machine als headliner op een dag :) Verder vind ik de line-up ook niet erg interessant. Maar als Alice in Chains speelt ga ik sowieso op die dag naar Pinkpop :)

 22. Atoms for peace (thom yorke & flea oa) een week voor Werchter in Slowakije, lijkt me geweldig voor pinkpop.

 23. Haha mijn excuus Dennis, ik bedoel natuurlijk Zondag… niet heel veel soeps

 24. Vreemd dat Kings of Leon nu wél als mogelijke headliner wordt genoemd op Pinkpop Central en Festileaks aangezien Jan Smeets deze band in oktober 2012 al uitsloot voor Pinkpop 2013: http://www.pinkpopcentral.nl/blog/smeets-maakt-einde-aan-speculaties-geen-pearl-jam-kings-of-leon-en-muse-op-pinkpop-2013/

 25. als dit zou kloppen ga ik naar fortarock!
  en werchter

 26. @sander, nee, geen Dennis, tijnelia! :)

 27. Sander dat komt omdat er een keer gezegd is dat er toch een naam zou komen die eerder was uitgesloten.

 28. @wilco ik hoop dat ze dan muse ofzo laten komen en geen kings of leon…

 29. Tijnelia, ik doe het op mijn mobiel, beetje te snel gekeken haha

 30. @Wilco oh vandaar, ik dacht al! @Bas Muse wordt ‘m sws niet

 31. Ik verwacht nog wel Papa Roach, RATM, Stone Sour op Pinkpop

 32. Bad Religion op zaterdag is onmogelijk, dan staan ze in Zwitserland.
  Als de rest van de voorspelling net zo betrouwbaar is…..

 33. Ik vind deze line-up ook te mager. Vooral als je ziet wat er allemaal in de buurt is… En ik hoop ook echt dat KOL weg blijft! RATM!!!

 34. Kings of Leon en The Killers vind ik beide niks, dus als die 2 het daadwerkelijk worden sla ik dit jaar met zekerheid over.

 35. De zaterdag is voor mij heel goed, vooral het mainstage dan. En dat kings of Leon er staan is ook gewoon oke

 36. Goed dat is jouw mening en uiteraard mag je die hebben. Maar ik vond ze in 2011 al een drama… als er een band is die absoluut niet kan optreden dan is het KOL. Ze spelen prima, maar dat is dan ook echt alles wat ze doen: spelen. Verder staan ze sacherijnig stil op het podium en is er op een enkel opmerking na (ik heb toch zo’n kater/jullie zijn het leukste publiek) geen interactie met het publiek. Als je Kings of Leon leuk vind koop dan lekker een cd en zet die op, dat is een stuk interessanter!

 37. Bring Me The Horizon zou wel kicken zijn hoor!
  Ik zie hier genoeg leuke bandjes tussen staan.
  Ben benieuwd naar straks

 38. @Jesse
  StoneSour kan niet.. Die staan op Download met zowel Stone Sour als Slipknot.. Dus dat lijkt mij schier onmogelijk..

 39. Hoezo Will and the People op Mainstage haha? Die stonden vorig jaar in de Converse stage?

 40. Toch best een aantal goede.. Helaas alleen geen Bloc Party, Biffy Clyro, Limp Bizkit

 41. .Get a move on and experience its rlaley pure sound right now!As the first worldwide shake earphone, the shake bass may be the perfect feature with the Bluedio headset. Bluedio EDV20m uses the international advanced technologies. You’ll rlaley feel its shake with the music, particularly the bass..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *