LIVE-blog: Pinkpop Persconferentie – volg de onthulling van de Pinkpop line-up

Pinkpop Persconferentie

Het is zover! Vandaag maakt Pinkpopbaas Jan Smeets het grootste deel van het programma van de 44ste editie van Pinkpop bekend tijdens de traditionele Pinkpop Persconferentie in Paradiso Amsterdam.

In dit liveblog houdt Pinkpop Central een overzicht bij van al het nieuws dat de aankomende uren naar buiten komt. Voor updates kun je uiteraard ook terecht op @PinkpopCentral.

13:50 uur – Dan nu eindelijk tijd voor het vragenrondje. Smeets begint met goed nieuws: de bierprijs blijft dit jaar hetzelfde. Ook is er een goede kans dat de Silent Disco in 2013 weer in de Kalm-Aan-Laan is te vinden. Vers van de pers: Masters of Reality is de 33e act op Pinkpop. Er volgen nu nog zeven namen, die in de aankomende weken bekend zullen worden gemaakt. Paul McCartney wordt genoemd als mogelijke headliner voor volgend jaar. Dit jaar koos de Brit voor een optreden op het Amerikaanse Bonnaroo. Tot slot nog vragen over de afwezigheid van Depeche Mode en Skrillex. Smeets: ‘Depeche Mode staat exclusief op Rock Werchter. Skrillex bleek niet haalbaar.’

13:30 uur – Sponsor Brand Bier geeft de eerste vier kaarten voor Pinkpop weg. Winnaars (voornamelijk meisjes) reageren enthousiast. Een gelukkige winnaar ontvangt zelfs een kus van Pinkpopbaas Jan Smeets.

13:25 uur – Straks zal Jan Smeets vragen van het publiek beantwoorden tijdens het vragenrondje. Er zullen ongetwijfeld veel vragen komen over de ‘gelekte’ line-up. Daarbij zijn wij ook wel erg benieuwd naar welke bands Pinkpop nog mee in onderhandeling is.

13:05 uur – Het programma van Pinkpop 2013. Zo te zien ontbreken er nog acht namen, die worden in de aankomende weken bekendgemaakt. (via @Giel3FM)

13:00 uur – De Pinkpop-zondag: Ben Howard, The Vaccines, Kensington, Die Antwoord, Triggerfinger, Blaudzun, Alt-J, Lianne La Havas en Grouplove. Afsluiter is zoals bekend: Green Day

12:54 uur – Kensington staat nu op het podium. Zanger Casper Starreveld: ‘We hebben fucking veel zin in Pinkpop!’ Straks nog twee optredens.

12:52 uur – Giel Beelen is zo aardig om het gehele programma al vast op Twitter te zetten. Klik.

12:50 uur - De namen voor de Pinkpop-zaterdag: Passenger, FUN., Ellie Goulding, Miles Kane, The Opposites, 30 Seconds to Mars, the Gaslight Anthem, Graveyard, C2C en Douwe Bob. Afsluiter is Kings of Leon.

12:40 uur - Terwijl we wachten op de volgende lading namen, heeft Blaudzun het podium overgenomen.

12:35 uur - Daar zijn ze dan, de eerste namen voor Pinkpop 2013: The Script, Queens of the Stone Age, Christopher Green, Handsome Poets, Kodaline, Jimmy Eat World, Netsky, Andy Burrows en Paramore spelen op de vrijdag. Afsluiter is The Killers.

12:25 uur - De Jan Smeets Award wordt uitgereikt aan Stichting Popmuziek Limburg. De stichting wint een geldbedrag van 20.000 euro. De provincie Limburg gaat het bedrag verdubbelen, een mooi gebaar.

12:17 uur - Het probleem is verholpen, de livestream werkt uitstekend. Kijk ook mee via www.pinkpop.nl!

12:15 uur - De livestream lijkt niet goed te werken. 3FM en 3voor12 melden dat ze er alles aan doen om het probleem te verhelpen.

12:10 uur - Presentator Giel Beelen heeft de persconferentie geopend. Samen met de zaal wordt er gekeken naar een compilatie van de afgelopen Pinkpop-editie. Inmiddels heeft Nu of Nooit-winnaar Christopher Green het podium betreden voor een optreden.

11:55 uur - Pak de hapjes en drankjes er maar bij, de Pinkpop Persconferentie staat op het punt van beginnen. Veel plezier.

11:45 uur - Je kunt dadelijk live meekijken naar de persconferentie via www.pinkpop.nl. Ook 3voor12.nl en livexs.nl hebben een livestream.

11:30 uur - Het duurt nu echt niet lang meer! Nog even een overzicht van alle namen die tot nu toe bekend zijn: Green Day, Kings of Leon, Phoenix, Die Antwoord, Passenger, Triggerfinger, The Script, Douwe Bob, Queens of the Stone Age, Ben Howard, Kensington en Christopher Green.

10:30 uur - De website van Die Antwoord meldt dat het duo op zondag 16 juni Landgraaf onveilig gaat maken. (via @RichardDus)

10:10 uur - De gelekte line-up die al enkele uren op het internet circuleert, lijkt betrouwbaar. Het is overigens niet de eerste keer dat het Pinkpop-programma vroegtijdig uitlekt. In 2007 wist René Jol (GRAZ) de dag voor de persconferentie beslag te leggen op het programma.

10:00 uur - Kings of Leon sluit de Pinkpop-zaterdag af. Wederom is Giel Beelen de bron.

9:25 uur - Kans op Phoenix lijkt heel groot. Giel Beelen meldt in z’n ochtendhow dat het hem ‘niets zou verbazen’ als de Franse band dit jaar op Pinkpop zal staan.

9:10 uur - En ja hoor! 30 Seconds to Mars staat op Pinkpop 2013! Zanger Jared Leto doet een zelfbevestiging op Twitter.

 

9:00 uur - Oh, oh … is de line-up van Pinkpop 2013 gelekt?!
Op het Wattes-forum (GRAZ 2.0) is vanmorgen een foto geplaatst van een lijstje met namen die dit jaar op Pinkpop zouden spelen. Het blijft natuurlijk de vraag of de flyer echt is …

8:35 uur - Een slaperige Harm Groustra, muziekjournalist, gaf vanmorgen een interview aan Radio 1 over z’n verwachtingen voor deze spannende Pinkpop-dag. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

7:50 uur - In gratis dagblad de Sp!ts heeft singer-songwriter Douwe Bob (Douwe Bob Posthuma) z’n komst naar Pinkpop 2013 verklapt (artikel). Douwe Bob won afgelopen zomer de door Giel Beelen bedachte talentenjacht ‘De Beste singer-songwriter van Nederland’. De Nederlander zal naar alle waarschijnlijk straks ook op de persconferentie spelen.

0:30 uur - Voor alle nachtbrakers: muziekjournalist Harm Groustra is vannacht rond de klok van 04.00 uur te horen op Radio 1. In het programma Nu Al Wakker (WNL) zal hij z’n verwachting(en) over het Pinkpop-programma met ons delen.

61 reacties op “LIVE-blog: Pinkpop Persconferentie – volg de onthulling van de Pinkpop line-up”

 1. Giel belde net met Douwe Bob en die staat inderdaad op de persconferentie.

 2. @WeckoJ
  Dank voor de info!

 3. Graag gedaan.

 4. Inderdaad, ik hoorde het Giel net nog zeggen op de radio.
  Zal ook wel een 3fm stage plek worden voor hem, vermoed ik.

 5. Die line-up klopt niet! Want gaslight anthem staat al datzelfde weekend in Amerika!

 6. @sanne: Dus? In het pinkpopweekend vliegen er geen vliegtuigen? Dat zegt toch niks. Het is wel vaker gebeurd, overigens staan ook Alt-J en the Vaccines op Bonnaroo (VS), misschien vliegen ze wel met zn 3-en ;).

 7. 30 seconds to mars heeft zich vanochtend zelf bevestigd via twitter…

 8. The Gaslight Anthem, The Vaccines en Alt-J zou toch wel kicken zijn hoor!
  Gooi ze maar met z’n 3-en in een vliegtuig

 9. inderdaad zou vet zijn als ze alle drie komen, vooral the vaccines

 10. Vooral the Gaslight Anthem, maar goed die ga ik al zien op Paaspop.

 11. ik had Biffy Clyro, Limp Bizkit en Hurts toch ook wel verwacht

 12. @Bertrand: ik verwacht die eerste 2 inderdaad ook. We zullen zien.

 13. lana del rey was toch ook een van de grote geruchten…

 14. ohja en Jake Bugg……

 15. Zucht… Kings of fucking Leon, een grotere zuigband is er toch niet?

 16. Lana del Rey mag wegblijven, mij te nep en gemaakt door “hippe” labels.

 17. oke maar wat te denken van editors en bloc party?
  of the pet shop boys en dizzee rascal

 18. oke positief blijven…
  graveyard, kensington, miles kane, alt-j, triggerfinger, the vaccines en the gaslight anthem zijn zeker wel leuke namen

 19. vergeet ik QOTSA natuurlijk nog

 20. Editors mis ik ook echt, die verwacht ik wel ivm nieuwe album wat eraan komt. Zou zeker een goede toevoeging zijn!

 21. Geen Will and the People?

 22. @Held
  denk dat we daar wel heel blij mee mogen zijn!!

 23. Heeft de lijst niet te weinig namen? pinkpop heeft toch meestal tegen de 40 bands of zit ik nu helemaal fout? hoop dat er nog namen bij komen

 24. Ik hoop dat die lijst nep is, en namen als tga kan toch bijna niet?

 25. Het is echt treurnis dit jaar!

  @Dwayne: Ja iets meer dan 40, ik geloof 45 ofzo. Er zouden er dit weekend tot 40 bekend worden gemaakt dus je houd nog enkele plekken open.

 26. Nou, kom maar op met die namen. Ik verwacht er ondertussen echt niks meer van en eigenlijk kan het dus alleen nog meevallen, maar ik denk dat het huilen gaat worden.

 27. Sorry hoor, maar hoe betrouwbaar kan je die lijst op wattes noemen?
  Op Wikipedia stond zelfs Bon Jovi de Pinkpop headliner is dit jaar, maar dat is ook onzin geweest.
  En daarnaast staan er namen op die niet kunnen komen vanwege Bonnaroo, Pinkpop heeft gezegd niemand in te laten vliegen, dat is geldtechnisch niet haalbaar voor ze en daarnaast willen artiesten zelf vaak niet voor 1 dag heen en weer vliegen(tijdzone gefuck).

  Ik wacht de conferentie lekker af en denk nog steeds aan een super line-up!
  We zijn allemaal ook zo pessimistisch als de pleuris zeg, heb wat meer vertrouwen!

 28. @weckoj zou het kunnen dat het er dit jaar minder zijn omdat de eerste dag op een vrijdag is ipv zaterdag en dus wat later beginnen? Het zijn er tot nu toe 33 ik ben op zich niet ontevreden al had KOL niet gehoeven, maar met the killers en alt-j ben ik heel blij. Maar goed ieder zijn eigen mening.

 29. ze mogen nu wel beginnen met de conferentie

 30. Maar the Killers kan je ook al zien in de Ziggo-Dome dus daar hoef je niet voor naar PP te gaan. Alt-J staat op Best kept secret en dat is nog een stuk goedkoper ook.

 31. Zucht… The Killers headlinen de pinkpop vrijdag, wat een kansloosheid! (Sorry als ik hiermee mensen op hun teentjes trap)

 32. Ach, ben allang blij dat het samen met script op de vrijdag staat, dan is de zaterdag nog volop in de opties. Vrijdag is toch al meestal de minste dag, maar hebben we in ieder geval QOTSA om op te rocken die dag.

 33. Lijstje van wattes klopt al behoorlijk
  denk wel dat hem dat gaat worden…..

 34. Ik snap het commentaar niet zo goed.
  Op vrijdag is er nu een heel diverse line up met voor iedereen wat.
  Qotsa en jimmy eat world voor de rockers, the killers en the script voor popliefhebbers, en netsky voor de dance/elektronische liefhebbers.
  Prima toch?

 35. Prima? Ik zie echt geen enkele naam waarvoor mensen de werkdag vrijdag vrij zullen gaan nemen, jij?

 36. ik heb er ook geen problemen mee
  Vind het wel mooi zo

 37. En nog een grotere zucht: Kings of Leon, de grootste zuigband headlined ook weer. Wat een drama… nee geen pp voor mij dit jaar.

 38. Ja ja, dan is het toch een goed uitgelekt lijstje!

 39. Ok, niet best deze line up. Kings of leon, the killers en green day. Welke festival is niet beter dan deze?:(

 40. @Rick L: Goed als in ze hadden het goed, ja. Goed als in de line-up is goed, nee! De beste line-up zegt hij dan en vorig jaar zei die nog meer gitaren, nou ik zie het beide niet.

 41. Download festival heeft naar mijn mening de beste line-up;)

 42. Waarom Paramore op de vrijdag? Wil ze graag zien, maar totaal geen interessante bands verder op de vrijdag :S

 43. Ik had graag QOTSA, The Gaslight Anthem en Triggerfinger gezien, maar ze staan alle 3 op een andere dag. En verder is er echt niks maar dan ook niks interessants!

 44. Jan wilde graag meer zwarte shirtjes en meer lange haren. Wist niet dat hij 15-jarige meisjes bedoelde.. Wat een hopeloze line-up.

 45. @WeckoJ, ik bedoeld ook inderdaad goed zoals in ze hadden hem inderdaad goed, het lijstje.
  De line-up zelf valt me idd ook erg, maar dan ook erg zwaar tegen.
  Alleen de zondag nog niet gehoord natuurlijk, maar met alleen Green Day zal het wel niet veel worden :(

 46. Zondag ook niet echt veel soeps.. Alleen Green Day en wellicht Kensington omdat ik ze nog nooit eerder heb gezien en best wel goede muziek maken.
  Jammer, Pinkpop is het toch niet geworden dit jaar, erg zonde!

 47. Zie de foto hierboven voor de zondag als je het aandurft! (hierboven alsin in het stuk boven de reacties dus).

 48. Voor iedereen wat wils, prima line up wat mij betreft.
  Je kunt niet altijd alles krijgen wat je wilt en daar moet je mee leren leven.
  Met deze line up kan ik heel goed leven :)
  Tot pinkpop 2013 !

 49. @Koen: Veel plezier, wie weet leren ze van dit gepruts en word 2014 weer tof, dan zie ik je misschien @pp14. Gelukkig heb ik mn kaartje voor LL13. Was een goede keuze, vind ik nu al!

 50. Meh, de line up valt mij erg tegen. Ik hoopte op wat beters en ook betere headliners. Ik ben wel blij dat The Gaslight Anthem er weer staat. Daar ga ik zeker heen:)

 51. WAAR is Limp Bizkit?

 52. @Thom: Als je alleen voor TGA gaat, dan kan ik je adviseren naar Paaspop te gaan eind van de volgende maand. Vind ik iig persoonlijk een stuk leuker dan die pinkpop dag met TGA.

 53. Omg, 30 Seconds to Mars, The Gaslight Anthem, Kings Of Leon, PARAMORE WHOO, The Killers, Green Day…. Omg :D Even gekeken bij de line-up van Download Festival, veel bands die op Pinkpop spelen, staan de dag erna/ervoor op Download… Ik denk dat er nog wel wat bands van Download deze kant op komen :D Met name hoop ik op Papa Roach, Escape The fate, Alice In Chains en Enter Shikari :D

 54. En weeeeer van die zeikende mensen over de line up en ”ik ga niet”. Fijn, negatieve mensen hebben we toch niks aan. Ik ga lekker naar Pinkpop :D Ben blij met de line up, en zelfs als die wat tegenviel: de sfeer op Pinkpop is toch altijd fantastisch??!!

 55. Voor die ‘fantastische sfeer’ ga ik geen 185 euro betalen, of wat het ook zijn moge.

 56. Nee, maar jij zeurt dan ook over de line up :) Maar blijf maar weg hoor!

 57. @WeckoJ Ja klopt, daar ga ik óók heen :p Maar ik hou erg van Pinkpop en ik wil elk jaar sowieso een dag er geweest zijn, dus als dan TGA speelt denk ik wel dat ik nog even ga. Ik wil het zogenaamde “pinkpop” gevoel niet missen haha:)

 58. Vrijdag:
  Editors – Biffy Clyro – Hurts – Jake Bugg
  Zaterdag:
  Smashing Pumpkins – Pet Shop Boys – Bloc Party – Lana del Rey
  Zondag:
  Limp Bizkit – Alice in Chains – Papa Roach – Gogol Bordello

  Zomaar een line-up die ook mogelijk was

 59. We moeten niet gaan overdrijven, QOTSA, The Killers, Jimmy Eat World, Netsky, Miles Kane, Phoenix, C2C, The Gaslight Anthem, Ben Howard, The Vaccines & Green Day zijn namen, die zeker het kijken een keer waard zijn!

 60. ik zou,
  Jimmy eat world en Ben Howard elke dag van de week inruilen voor Limp Bizkit en Arctic Monkeys

 61. @Bertrand…

  Ik denk dat je er dan heel veel geld bij moet doen! De Aapjes vinden zichzelf een co-headliner. Bennie Howard vast niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *