Jan Smeets stelt toekomst Pinkpop zeker

Jan smeets

De toekomst van Pinkpop ligt na het pensioen van Jan Smeets in handen van de Amerikaanse concertorganisator LiveNation. Dat heeft de Pinkpopbaas in een interview met 3voor12 bevestigd.

Als een grote verrassing komt dit nieuws niet. Smeets heeft al in 1985 een mondelinge afspraak gemaakt met MOJO-oprichter en tevens goede vriend Leon Ramakers over de toekomst van Pinkpop. MOJO is sinds 2005 onderdeel van LiveNation.

De gemaakte afspraken zijn nu dus officieel op papier gezet, wat betekent dat Pinkpop na het pensioen van Smeets eigendom is van LiveNation. Het is overigens nog helemaal niet zeker wanneer de Pinkpopbaas ermee ophoudt. Smeets heeft altijd de wens uitgesproken om te sterven in het harnas.

45 reacties op “Jan Smeets stelt toekomst Pinkpop zeker”

 1. kijken of dat wat jan zegt, net zo waar is als de “harde” editie van dit jaar die ons beloofd was.

 2. Deze editie is spijkerhard. Sowieso.

 3. Mooi toch dat PP doorgaat! Staat prima Line Up vind ik en alleen op Zaterdag de break van the Opposites ga ik me misschien wat vervelen wat betreft de muziek, voor de rest heb ik er superrrrrveel zin in!

  Ik kom iig speciaal voor Paramore, die zijn echt steengoed! Was 2e paasdag nog in parijs voor concert van ze omdat ik er fan van was en snap persoonlijk niet waarom zij niet subheadlinen/headlinen (oke komt door bekendheid hier in NL maar toch..). Zeker moeite waard om te zien!

 4. Smeets ziet de laatste jaren alleen dollartekens. Tijd voor wat vernieuwing! Volgend jaar depeche mode, rage against the machine en iron maiden!

 5. @ Koningslied=metal

  “Tijd voor wat vernieuwing! Volgend jaar depeche mode, rage against the machine en iron maiden!”

  Spreek je jezelf niet behoorlijk tegen?

 6. @Rik ik bedoel qua muziekstijl vernieuwing ;)

 7. @Stoffer als ik jou reactie lees heb ik het gevoel dat je voor de eerste keer gaat, heb ik gelijk?

 8. @koningslied=metal:

  zou dat iets uit moeten maken.
  hoe meer mensen hoe beter, en gezelliger.

 9. [quote]Koningslied=metal
  @Rik ik bedoel qua muziekstijl vernieuwing [/quote]

  Ik vind de programmering dit jaar juist vernieuwender dan voorgaande jaren..
  niet dat het mijn smaak is, tis en blijft pop.
  Wel valt me het aandeel dance acts tegen dit jaar.
  Als je je dan toch puur op pop richt, dan kun je niet zonder Deadmau5, Major Lazer, Baauer of David Guetta wegkomen.
  Ik zelf vond 2002 ook spannender met namen als Lamb, Muse, Bush, Faithless, SOAD en Rammstein ;-) Daar kon je nog 3 dagen vol met enthousiasme gaan.

 10. En dan noemde ik nieteens Alien Ant Farm en Lenny Kravitz die er toen ook stonden.. damn..

 11. @koningslied=metal

  Ja klopt:)
  En ik vind er weinig op af te dingen

 12. Volgens Pinkpop.nl zijn er nu momenteel 50.000 kaarten (30.000 weekendkaarten en 20.000 dagkaarten) al verkocht. Had ingeschat dat dit eigenlijk wel het maximale zou worden. Maar misschien dat het er nu toch nog wel iets meer worden, want ik vermoed dat er toch nog wel meerdere “laatste moment beslissers” zullen zijn die dan toch een kaartje ( weekend- of dagkaart) kopen. Ik denk toch wel dat het met 45.000 iedere dag het maximale zal zijn. Ik zal er in elk geval weer deel van uitmaken.

 13. ik geef toe er had wellicht wat meer stevige rock mogen zijn zoals gezegd werd, maar het gaat ook om het hele pakket. Wij gaan al ettelijke jaren met een nog steeds groter wordende groep en we amuseren ons uitermate op het festival terrein en natuurlijk op de camping. Ik vind het goed dat Jan alvast alles in orde heeft gemaakt en hoop dat ie zelf nog jaren mee kan. Er werd ook gezegd dat hij alleen maar geld ziet op het moment! Is dat dan zo verkeerd? Hij werkt er ook ontzettend hard voor!
  IK WENS IEDEREEN EEN SUPER PINKPOP 2013

 14. Oke mensen, ik vind het tijd om maar alvast weer over volgend jaar te gaan beginnen… Pearl Jam gaat touren, lijkt me een goede deal.

 15. daft punk in de tent.editors,pearljam,neil young,feestje maken met eminem(doe eens gek)

 16. Mogelijke headliners lijken mij: Arctic Monkeys, Pearl Jam, Editors, QOTSA, Metallica

 17. En Snow Patrol

 18. Queens of the Stone Age lijkt me niet gezien het feit dat ze dit jaar ook geen headliner waren. Editors denk ik ook geen headliner, Arctic Monkeys vermoed ik ook niet. Pearl Jam en Metallica zouden zeer goed kunnen en Snow Patrol ook.

 19. Pearl Jam – Snow Patrol – Metallica
  Zou goed kunnen zeker omdat Snow Patrol qua budget lijkt mij een wat minder dure headliner is en hoop voor de rest dan ook nog op een mooi programma

 20. En Depeche Mode?

 21. Placebo – Snow Patrol – Pearl Jam

 22. De volgende geruchten gaan: Pearl Jam, Arctic Monkeys, Metallica, Paul McCartney, Snow Patrol. Placebo was vorige keer geen headliner (nouja na afzeggen Depeche Mode wel), dus ik verwacht ze niet als headliner. Depeche Mode… Die hadden vorig jaar echt de kans maar toen is dat dus niet gebeurt. Ik sluit het niet uit, maar er is eigenlijk niks over te zeggen.

 23. Franz Ferdinand – Pearl Jam
  Elbow – Snow Patrol
  Placebo – Metallica

 24. Pearl jam en Muse moeten in ieder geval geprobeerd worden aan te trekken, beide gaan op tour en Muse gaat eindelijk weer festivals aandoen begreep ik, dus waarom niet.
  Daarnaast mag voor de nog wat stevigere rock een Stone Sour of dergelijk ook wel van de partij zijn, ik denk dat dit ook veel mensen deugd zal doen aangezien er vorig jaar te weinig van dit soort bandjes zijn aangetrokken :)
  En sinds dit jaar ben ik ook helemaal gek van Bring me the horizon en A day to remember geworden, die zouden ook zeker niet misstaan op het festival(op Rock am Ring waren ze super goed dit jaar)!

 25. Muse heeft aangegeven dat ze 1 festival in Europa doen en 1 in USA. Dus denk dat Muse, Roskilde of Werchter doet. Aangezien Glastonbury en Reading/Leeds een soort regelement hebben waarbij headliners niet om de 1, 2 of 3 jaar terug komen.
  Pearl Jam hoop ik ook, en is denk ook zeer waarschijnlijk!

 26. Pearl Jam zou goed kunnen. Daarnaast Snow Patrol, Metallica, Arctic Monkeys, Foo Fighters en Paul McCartney als kanshebbers.

  Pinkpop Central gaan jullie dit jaar nog de site bijhouden of niet? Jammer dat er hier nog geen geruchten staan, het lijkt me erg sterk dat die er nog niet zijn.

 27. Ja ja ja… De eerste acts voor Northside… En daarbij ARCADE FIRE… Zouden ze het in limburg aan durven om ze als (co-)headliner neer te zetten!

 28. Ze schijnen alleen headliner te willen zijn net als bv Arctic Monkeys. Ik denk eigenlijk dat we geen Arcade Fire gaan zien op Pinkpop omdat ze imo naar BKS zullen gaan. Maar ik sluit het zeker niet uit. Al denk ik dat ze het inderdaad niet aandurven.

 29. Even een update wat betreft geruchten:

  Headliners: Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith, Snow Patrol, Paul McCartney, Linkin Park, Arctic Monkeys, Arcade Fire
  Overige kanshebbers: oa Placebo, Avenged Sevenfold, Alter Bridge, De Staat

 30. nou ik zou er mee kunnen leven met deze headliners :-)
  mss Metallica ipv aerosmith ???

 31. 1e headliner kunnen we hopelijk dit jaar nog verwachten. Linkin park, pearl jam, avenged sevenfold, Aerosmith, metallica, placebo, black sabbath? Zou met al deze namen tevreden zijn.

 32. Avenged Sevenfold gaat echt geen headliner zijn, maar ze zijn wel kanshebber om de 3fm af te sluiten. Black Sabbath zou ik echt niet op rekenen, Aerosmith eigenlijk ook niet. Placebo lijkt me ook niet headliner te worden.

 33. A7X, zou idd mooi zijn voor 3fm afsluiter. Black sabbath zie ik over 2 weken al, dus elke andere zou beter zijn. Placebo zou om mij wel kunnen, met 2 grotere namen erbij.

 34. ik denk/hoop op dit moment zoiets:

  Placebo – Pearl Jam
  Franz Ferdinand – Arctic Monkeys
  Elbow – Neil Young

 35. Hmm Neil Young… Het zou natuurlijk kunnen maar er is totaal niets bekend over een eventuele tour van Young. Ik zou er trouwens best voor tekenen, vooral die eerste drie namen die je noemt wil ik graag zien op Pinkpop en maken ook alle drie wel grote kans.

 36. Ik hoop:

  Soundgarden – Pearl Jam
  Franz Ferdinand – linkin park
  Placebo – Metallica

  Dit zal helaas wel te duur zijn voor Jan.

 37. Wow, een update van de geruchten hier:

  Hot!
  Geen geruchten beschikbaar

  Waarschijnlijk
  Pearl Jam
  Alter Bridge
  Fall Out Boy

  Vaag
  Birdy
  Franz Ferdinand
  Arctic Monkeys
  Imagine Dragons

  Naast Birdy niet echt iets verrassends.

 38. Haha nice, hoop dat er nu ook weer aandacht wordt besteed aan de site, geruchten en blogs

 39. Mooi, eindelijks weer wat geruchten. Zijn ook allemaal goed, op birdy na ;)

 40. RAR/RIP zijn lekker aan het kutten. Roepen van de daken dat ze met nieuwe namen komen deze week, vervolgens gisteren roepen ‘four aces are coming your way’ en vandaag verontschuldigen voor het feit dat ze nog niks te melden hebben… Lekker bezig.

  Het zal dus wel zo zijn dat minstens een van de vier bands toch nog willen wachten met bekend maken.

 41. Als de rar/rip leak echt is, kunnen we mooie namen toevoegen aan het lijstje geruchten. Monster line-up: Eminem, iron maiden, pearl jam, linkin park, avenged sevenfold, nine inch nails, franz ferdinand, placebo. Het is volgend jaar 4 dagen, iron maiden lijkt me onwaarschijnlijk.

 42. Download nieuwe namen: the offspring, status quo, steel panther, trivium, in flames.

 43. Northside: Franz Ferdinand en QOTSA

 44. Headliners RAR/RIP: Metallica, Iron Maiden, Linkin Park en Kings of Leon.

  KoL kunnen we wel uitsluiten lijkt me. LP ook nog niet zo lang geleden dus zou een noodgreep zijn. Metallica en Iron Maiden zouden toch wel erg tof zijn en een totaal andere richting dan het slechte voorgaande jaar.

 45. als die 2 komen maakt het mij niet uit wat er voor de rest nog komt….. ik ga !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *