Heideroosjes stoppen ermee, afscheidsshow op Pinkpop?

Heideroosjes

Het is over en uit voor de Heideroosjes. Vandaag werd bekend dat de Limburgse punkrockband er na tweeëntwintig jaar een einde aan maakt. Later dit jaar komt er nog wel een nieuwe plaat en volgt er een afscheidstournee.

“Dit doet pijn tot in mijn botten”, laat zanger Marco Roelofs in een persbericht weten. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. We zijn op 14-jarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad.”

“Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel”, vervolgt Roelofs. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten”

 

Pinkpop

De Heideroosjes hebben een lange Pinkpop-geschiedenis achter de rug. Zanger Marco Roelofs was negen jaar lang de vaste presentator van de Pinkpopuitzendingen op Nederland 3. Samen met de Heideroosjes stond de Limburger liefst vijf keer op het grote Pinkpop-podium. Een van hun hoogtepunten was in 2005 toen ze als headliner de 3FM-stage mochten afsluiten.

Op 21 november verschijnt het laatste album van de Heideroosjes, getiteld Cease-Fire. In 2012 speelt de bands nog een select aantal festivals waarna in september het doek definitief valt.
Een afscheidsshow op Pinkpop lijkt tot de mogelijkheden te horen.

1 reactie op “Heideroosjes stoppen ermee, afscheidsshow op Pinkpop?”

  1. Het zou leuk zijn als ze zouden komen, zeker… of ze komen zal echt de vraag zijn. Afscheidsshow op Pinkpop zou geweldig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *