Gelekte line-up blijkt juist – Kings of Leon, The Killers en 30 Seconds to Mars naar Pinkpop 2013

Kings of Leon

Wat zal die arme Jan Smeets vanmorgen hebben zitten zweten. Rond de klok van 8.00 uur verscheen op Wattes.nl, een forum voor en door muziekliefhebbers, een lijst van namen voor Pinkpop 2013. Al snel werd duidelijk dat de lijst inderdaad het programma van de 44ste editie van Pinkpop is.

The Killers, Kings of Leon, Phoenix, 30 Seconds to Mars, Paramore, The Gaslight Anthem en Jimmy Eat World zijn dit jaar de publiekstrekkers. Ook Alt-J, C2C, Netsky, Kodaline, The Vaccines, Andy Burrows, Miles Kane, Ellie Goudling, Grouplove, Lianne La Havas, Masters of Reality, Graveyard, Fun. en Die Antwoord staan op Pinkpop 2013.

De Nederlandse inbreng komt van Handsome Poets, Blaudzun, Kensington en Douwe Bob. Eerder maakte Pinkpop al bekend dat ook Green Day, Passenger, Triggerfinger, Queens of the Stone Age, The Script en Ben Howard naar Landgraaf komen. Er komen nog zeven namen bij. In de aankomende tijd zullen die naar buitenkomen.

Al met al geen onaardig programma. Toch had Pinkpop er veel meer kunnen uithalen, gezien de bands die dit jaar tijdens het Pinkpop-weekend in Europa blijven. De inmiddels beroemde uitspraak: ‘Pinkpop heeft dit jaar de beste line-up’, zal Jan Smeets nog lang achtervolgen.

Wat vind jij van het programma?

39 reacties op “Gelekte line-up blijkt juist – Kings of Leon, The Killers en 30 Seconds to Mars naar Pinkpop 2013”

 1. KUT LINE UP!
  ga naar fortarock

 2. Het is echt 3x niks, wat een treurnis. Dit kan je met geen mogelijkheid de beste line-up noemen. Ik vind Paaspop al een betere line-up hebben laat staan Lowlands (al moet dat nog blijken). Ook Best Kept Secret een week na Pinkpop is leuker, het is dat ik al naar Bruce ga dat weekend anders ging ik daar wel heen.

  TREURNIS!

 3. Ik was er helaas al bang voor dat de Headliners zwaar, maar dan ook zwaar zouden tegenvallen.
  Erg jammer dat Smeets denkt met The Killers het veld vol te trekken en met The Kings of Leon zal het ook niet echt een feest worden.

  Jammerdepammer :)

 4. Leuke line-up, maar heel jammer dat The Kings of Leon weer komen. Vielen me 2 jaar geleden al enorm tegen en hoef ze eigenlijk niet nog een keer te zien. Verder heb ik the Killers al eens op Pinkpop gezien, en ondanks dat ik ze goed vind, vind ik het geen absolute knaller om als Headliner the fungeren. Greenday is wel gewoon heel vet.

 5. Dat wordt dan inderdaad FortaRock dit jaar!
  Lekker headbangen op Five finger death punch, Volbeat, Motorhead en Rammstein :)
  Misschien dat ik er nog even over nadenk, maar ik vermoed voor het eerst in 5 jaar geen pinkpop voor mij, dan had op zijn minst Limp Bizkit en Papa Roach ook moeten komen, maar die zijn er dus helemaal niet bij :(
  Mijn vertrouwen in de uitspraken van Smeets zijn ook rechtstreeks gekelderd naar: ” i don’t give a fuck, Smeets”. Zijn ook niet echt de scheurende gitaren die ons zijn beloofd..

 6. Wat een bedroevende lineup zeg. Ik had er veel van verwacht toen meneer Smeets zei dat het de beste lineup was van de huidige festivals, maar viel dat even tegen zeg :S De enige bands die mij wat aanspreken zijn Paramore, 30 Seconds to Mars en Green Day. En laat die nou net allemaal op een andere dag spelen :S

 7. Ik zal eerlijk zeggen dat ik persoonlijk vind dat het wel idd beter kan, maar het feit dat 30 Seconds To Mars, Kings Of Leon, The Killers, Paramore, Jimmy Eat World en Green Day komen, vind ik allang veel beter dan vorig jaar :D Wel mis ik nog wat meer bands die ook op Download optreden, denk aan Escape The fate, Enter Shikari en Alice in Chains. Maar toch zou ik graag 3 dagen willen gaan :D

  @AmuseDaan, Kings Of leon kreeg in 2011 het publiek wel mooi mee hoor ;D

 8. doe hollywood undead, black veil brides en three days grace bij en dan ben ik blij. ( niet dat het oooit gaat gebeuren maarja..) ik vindt het een redelijke line-up.. maar zeker niet de beste. maar toch wordt het pinkpop voor mij. ik heb mezelf belooft om er elk jaar naartoe te gaan, ook al is het dan alleen voor de sfeer. :)

 9. sorry voor de vele taal/typ/grammatica fouten ;p

 10. Jammer dat Smeets iedereen vantevoren zoveel hoop geeft en dan vervolgens met the killers kings of leon en green day aan komt…

  heb ik bovendien allemaal al gezien op voorgaande jaren op pinkpop.
  zwaar kl*te.. dan maar n ander festival zoeken dit jaar :(
  helaas.. aan de sfeer ligt het niet in ieder geval.
  miss tijd voor smeets om op te stappen? ik bedoel gers pardoels? waarom niet meteen een hiphopstage maken? :S (sarcasastisch dus he XD )

 11. @nils, je hebt helemaal gelijk met TDG :D Die band is awesome! Alleen jammer dat er een andere zanger is gekomen!

 12. Wat een tegenvaller zeg! Hoe durft jan dit de beste line-up te noemen? Is hij nog wel helemaal bij? Misschien wordt het eens tijd voor een opvolger….
  Pinkpop is voor mij sinds 2002 een jaarlijkse traditie maar nu twijfel ik voor het eerst of het het geld nog wel waard is… Indian summer heeft nu al paar betere acts voor maar 60 euro en forta rock heeft ook een mega line-up.
  Nog maar even hard denken of ik zaterdag wel een kaartje ga kopen :(

 13. Wat een drama zeg die line up, waar zijn de gitaren en waardige headliners?????
  twijfels slaan toe :(

 14. Ik ben wel erg blij met deze Line-Up, als groot The Killers fan moet dat natuurlijk ook wel. Alleen vind ik het jammer dat alles zo verdeeld is wat ik leuk vind. Maar al met al ben ik er blij mee. Hoewel je dit waarschijnlijk niet ‘de beste line-up’ kunt noemen inderdaad.

 15. @OpPinkpop ik ben het volledig met je eens. Smeets maar opscheppen (of bluffen zo kan je het ook noemen) met z’n line-up. op enkele bands na, wat een matige line-up. Ik wacht pukkelpop gerust af. Een betere line-up hebben dan pinkpop is voor hen niet moeilijk. Ik hoop echt dat Eminem daar headlined.

  Dus geen pinkpop dit jaar, bende!

 16. @sander staan idd wel paar redelijke namen maar geen grote bands die we afgelopen jaren niet al hebben gehad die voor herhaling vatbaar zijn. Ik zie op twitter (@OpPinkpop) veel mensen die heel blij zijn om 1 of 2 acts, maar andere jaren was iedereen blij met 5 tot 10 namen die bekend werden. Pukkelpop is ook nog een idee idd afhangende van het programma.
  Maar als smeets in deze lijn doorgaat dan denk ik dat het snel afgelopen is met pinkpop…

 17. Als ik alle reactie zo naga overal, denk ik dat het lekker rustig is dit jaar. Vind ik helemaal niet erg haha.

 18. Sorry hoor maar hoe kun je in hemelsnaam verwachten dat pinkpop aan je verwachtingen voldoet als in jou ogen fortarock een geweldige line up heeft. Als dat je smaak is prima, maar je weet vooraf toch dat pinkpop nooit met veel van dat soort bands zal komen. Waar ik heel blij mee ben. Als ik de headliners langs die van vorig jaar leg vind ik alleen bruce een betere afsluiter. Al met al ben ik redelijk tevreden dus en ik zal er zijn.

 19. @handoekje, Te rustig misschien? Ik mag toch hopen dat ze hier een lesje van leren. Eerst scheurende gitaren beloven dan de beste line-up etc. Maar als je dan met een line-up aankomt waarvan je het idee hebt dat dit gewoon bijna een exacte kopie is van andere jaren.. Nou sorry hoor, maar dan ben je mij al kwijt! Kom er al 5 jaar achterelkaar, maar dit wordt hem toch echt niet in 2013. Ook al is de sfeer super te noemen op Pinkpop, daar moeten dan ook wel goede bands voor aanwezig zijn en laat dat nu net de misser van het jaar zijn, in mijn mening dan. Natuurlijk zullen er genoeg liefhebbers zijn voor deze line-up, maar een flinke rocker als mijzelf had toch veel meer verwacht na de uitspraken van Smeets vorig jaar en ook vorige week. Zeker als je naar de tourschema van verschillende bands kijkt en gewoon nog een gaatje open hebben..
  FortaRock, here i come :D

 20. Dit wordt een feestje! Helemaal happy met de line-up tot nu toe (:

 21. Degene met de grootste mond nu op PinkpopCentral , hebben zaterdag als eerste hun kaartje.
  Ik vind deze line-up niet geweldig. Maar misschien wel de beste van Nederland. FortaRock voor de rockers en Pinkpop voor de Pop en Softrock fans. Jammer maar helaas voor de mensen die verwachten dat Pinkpop een tweede Rock am Ring is. Maar daar is Pinkpop helaas te klein voor en hebben ze te weinig geld voor ;)

 22. @OpPinkpop @Rick L ik ben het helemaal met jullie eens. Allemaal grote woorden van Jan Smeets en dan komt hij met dit. Schandelijk

 23. @Sander, inderdaad!
  Ga je toch ook gewoon lekker naar FortaRock, of is dat weer iets te ruig voor je?
  Daar komen echt leuke namen en worden er nog een stuk of 5 bands bekend gemaakt.

  @Held, Smeets liet zelf het idee opkomen dat het een echt rock festival ging worden, maar tevergeefs. En daarnaast boekt Pinkpop samen met RockamRing, dus de kans is elk jaar zeer groot dat namen van RockamRing op Pinkpop staan, maar dan vaak wel in kleinere maten daar RockamRing inderdaad groter is en ook een groter budget hebben.

 24. Waar zijn The Editors?! Als die niet bij die 7 zitten zou ik toch wel teleurgesteld zijn

 25. je kan pinkpop geen pinkpop meer noemen
  eerder 3fm pop het gaat om geld en zekerheid
  3fm is geen zender waar goeie riffs en harde drums hoort
  enig die goeie muziek draait is eric corton
  pinkpop moet het hebben van het 3fm publiek en dat is jammer
  Durft te wedden dat er gewoon harde namen voor het oprapen lagen!
  Ik noem een red fang,John coffey ,limp bizkit,biffy clyro,opeth rammstein volbeat,motorhead,De staat,mozes and the firstborn,arctic monkeys,The prodigy
  Dit zijn allemaal acts die op pinkpop hadden kunnen staan.
  Doe daar een paar 3fm bands bij klaar is jan
  En dan had je een gaaf festival!
  en waarom zegt jan niet
  sorry een harde line-up is nu niet mogelijk;)
  dan heb al een stuk minder chagi mensen

 26. Zo dan…..voor het eerst sinds jaren hevig aan het twijfelen geslagen na de persconferentie van Pinkpop. Er zijn maar 5 bands waarvoor ik naar PP13 zou gaan, al moeten er nog wel 7 plaatsen ingevuld worden, maar dat zullen niet echt grote acts gaan worden, lijkt me.
  En hoogst waarschijnlijk zullen die ook niet voor as zaterdag bekend gemaakt gaan worden, maar eens gaan kijken naar alternatieven……

 27. @bas, daar heb je helemaal een punt. Als Jan gewoon eerlijk was door te zeggen dat de hardere bands het niet wordt dit jaar en hij liever voor een pop editie kiest(met enkele uitzonderingen), dan waren er waarschijnlijk mensen die tijdig een RockamRing kaartje hadden bemachtigd.. Ik heb expres ook gewacht met kaartjes halen voor festivals omdat Pinkpop mij gewoon goed bevalt de laatste 5 jaar en ik altijd even wacht op bevestigingen vanuit Pinkpop. Maar het is nu inderdaad erg magertjes en een bijna exacte kopie van voorgaande jaren. Ik wil ook wel eens iets verfrissend zien, maar dat is dit jaar niet aan de orde, helaas.
  Ik hoop volgend jaar dan toch echt eens een keer op Muse, dan weet ik zeker dat ik ga :)

 28. Even buiten de line up om. Ik vind de keuzes qua podia ook maar vreemd…
  Gaslight anthem op 3fm en opposites op hoofdpodium.
  handsome poets op hoofdpodium en QOTSA en jimmy eat the world niet….
  Nu weet ik dat er altijd een nederlandse band op het hoofpodium staan maar toch the opposites inplaats van gaslight anthem. Dat gaat wel heel erg ver.

 29. @rick l
  Niet per se muse
  maar gewoon namen die bij 3fm niet worden gedraaid maar gewoon hartsikke goed zijn.
  der is veel belangstelling voor rock muziek in nederland
  fortarock vorig jaar uitverkocht speedfest uitverkocht.
  Pinkpop kan gewoon een gave line up neerzetten als ze willen
  maar dan heb je 3fm die volgens mij veel verpesten!
  het enige nadeel van fortarock is het is maar 1 dag:$

 30. @Bas, FortaRock is inderdaad maar 1 dag, maar wel 3 podia met continue goede muziek.
  Daar teken ik liever voor dan 3 dagen waarvan elke dag maar 1 tot hooguit 2 bands leuk zijn om te zien.
  Ben ook best benieuwd moet ik zeggen, het wordt groter aangepakt dan vorige jaren bij FortaRock en dat kan alleen maar betekenen dat FortaRock de metal en hardere rock fans wilt plezieren met een zeer goed festival. Of dat ook zo gaat uitpakken vergeleken vorige edities, dat moeten we dan maar ervaren :)

 31. Ik ben zelf erg blij met deze line-up. Met name Green Day en The Killers, maar ook de minder bekende als Jimmy Eat Word, Fun., Kensington, Passenger, The Script etc.. Wel ben ik het met (bijna) iedereen eens dat het geen line-up is die 3 volle dagen Pinkpop zal trekken. Met name voor de jeugd zal dit een geweldige line-up zijn!

 32. Zo… daar was ik weer. Thuis.. Net bij de persconferentie geweest. Als ik dan zo vrij mag zijn om mijn mening te geven. Ik vind het dagprogramma er prima uitzien. Zondag moet nog 6 bands krijgen dus ik hoop dat daar iets voor mij bij zit. Ik vind de Headliners ook wel jammer.. Vooral omdat ze de laatste jaren nog geweest zijn en ik persoonlijk KOL en Green Day geen hol aan vind. Vooral Green day is met zijn 32 encores misschien wel de meest irritante bands ever.

  Meest opvallende, of the record, opmerking van Smeets: We zitten eigenlijk een week te laat en hebben nu juist last van Download en Bonnaroo. Vond ik wel heel bijzonder.. Je weet namelijk wanneer andere festivals zijn! Hij had graag McCartney gehad….

  Maar al met al ben ik met de volgende bands best blij:
  Triggerfinger, Alt-J, Blaudzun, 30STM, C2C, Fun., Miles Kane, QOTSA, Paramore, Kodaline..

  Nu hoop ik alleen nog heeeeeel erg dat Limp Bizkit voor Green day komt te staan!
  p.s. Masters of Reality werden ook nog ff bevestigd!

 33. Op de laatste dag verwacht ik nog een paar leuke namen, ik zie dat alleen blaudzun dan op de 3fm stage speelt.

 34. Even een heel andere vraag: er staat overal dat je met een driedagenkaart een persoonsgebonden bandje krijgt maar is er een mogelijkheid dat je die af kunt doen (wel illegaal) en dan door kunt geven aan een vriend? Iemand ervaring? Dit is namelijk veel goedkoper.

 35. Jongens als je harder wilt ga dan naar graspop ofzo?

  Oke het kan beter, maar ik vind het een zeer zeer leuke line up die er staat! En er zullen altijd overal bands tussen zitten die je meer of minder aanspreken toch?

 36. @Stef, FortaRock is leuker hoor :) Heb me kaartje vandaag nog gehaald :)

 37. Oh wat kunnen jullie zeiken met z’n allen. De line up is nooit goed voor iedereen, vorig jaar ook al allemaal gezeik dat het niks was en blablabla, en dan komen ze met een in mijn ogen, wat betere line up dan vorig jaar, en dan is het nog niet goed. Echt als je niet positief erover kan zijn, hou dan gewoon je mond dicht. En als je moet kiezen tussen 3 dagen muziek en 1 dag, dan ging ik voor die 3 dagen. En we spreken hierbij van 2 festivals die allebij 3 stages heeft, dus als je nog steeds een wat betere festival voor je geld wil hebben, ga dan naar Pukkelpop of Rock am Ring of Sziget inplaats van fortarock.

  @Jelle, je kunt het proberen, maar het is me nog nooit gelukt omdat ik dat stalen ding waarmee ze het dicht doen, niet eraf heb kunnen halen. Ik zou het niet doen, want als je betrapt wordt komen jullie allebij niet meer binnen, en je kunt het sws niet even af doen en doorgeven zodat de andere naar binnen kan, want ze controleren steeds of je bandje stevig vast zit en als het niet zo is moet je met zo’n mannetje mee om het strakker om te laten doen, je moet steeds je kaart en je bandje laten zien. Dus ik zou het niet eens proberen. Het is al een hell als je kaartje kwijt bent, sinds je die ook steeds moeten laten zien. Laat staan beide.

 38. @AJ, Het is niet eens zo zeer dat ik het geen goede line-up vind, integendeel, maar voor mijn smaak is het gewoon niet voldoende voor dit keer. Daarnaast vind ik dat het lijkt op een kopie van een eerdere line-up die we hebben gehad, het is mij niet verfrissend genoeg. En als je dan wat meer dingen gaat opsommen(beloftes en uitspraken etc.), is het gewoon erg jammer dat het zo uitpakt dit jaar. Er zijn inderdaad genoeg leuke festivals die je kan bezoeken, maar Rock am Ring is uitverkocht en Sziget is abnormaal duur. Pukkelpop heeft nog geen namen bekend gemaakt, dus daar kan ik vrij weinig over zeggen. Je kan eventueel ook nog Hurricane bezoeken, ook een erg leuk festival moet ik zeggen(had er tot een paar dagen geleden niets van gehoord). Maar dan nog, ik ga dit jaar in Juni gewoon voor het hardere werk en heb voor FortaRock gekozen. Weet nog niet of ik naar ander festival ga, maar als Pinkpop bijvoorbeeld nog flinke namen te brengen heeft(zoals Limp Bizkit, Biffy Clyro en Papa Roach), dan ga ik wellicht 1 dag ipv weekend. Maar dan moeten die wel op 1 dag spelen en dat zie ik dus in als 0% kans. Volgend jaar beter.

 39. @AJ: Waarom mag je niks zeggen als je de line-up zwaar vind tegenvallen, dat is toch onzin? Ik ben 4 jaar achter elkaar geweest en ik wilde ook dit jaar weer gaan. Maar ik vind het dit jaar gewoon zo belabberd dat ik er voor heb gekozen niet te gaan. Ik had al vrij genomen enzo dus kon zo gaan.
  Nu zeg jij dat je niet moet klagen! Nou dat doe ik lekker toch want ik baal gewoon van deze slechte line up. Dat er ook mensen zijn die dit leuk vinden kan ik maar moeilijk volgen maar dat zal inderdaad zijn. Nou, gelukkig voor die mensen en voor Pinkpop, anders is het wel erg leeg.
  Het verschil met vorige jaren is dat de headliners dit jaar niet bijzonder zijn en de vorige jaren wel. Ik heb ze alledrie de headliners al op pinkpop gezien en het waren op Green Day na zeker geen erg goede ervaringen. Daar komt nog bij dat ik vorige jaren wel altijd wat bandjes graag wilde zien en dit jaar zijn het er totaal maar 3 en dan ook nog eens op elke dag 1, kortom voor mij is het echt een kutline-up. Ook denk ik niet dat er veel festivalliefhebbers warm voor lopen en ik vermoed dat ze niet gaan uitverkopen en dus kan je spreken van het feit dat het geen succesvolle line-up is, maar goed dat is dus ff afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *