Documentaire over leven Jan Smeets zaterdag 14 december te zien op Nederland 3

Jan smeets

Filmmaker Jaap van Eyck heeft Pinkpopbaas Jan Smeets tijdens de afgelopen editie van Pinkpop gevolgd met een cameraploeg. Het resultaat is een zeventig minuten durende documentaire over het leven van de man achter Pinkpop.

In de documentaire, met de toepasselijke titel Mr. Pinkpop, wordt teruggeblikt op het ontstaan van Pinkpop en naar de editie van 1985, toen Pinkpop bijna failliet ging. Tevens spreekt Rolling Stones-zanger Mick Jagger voor het eerst over de legendarische editie van Pinkpop in 1979, waar hij op het laatste moment afzag van een gastoptreden bij zanger Peter Tosh. Dit tot groot verdriet van Smeets.

De geruchten dat The Rolling Stones naar Pinkpop 2014 komen, worden hiermee wat ons betreft verder aangewakkerd.

Mr. Pinkpop is op zaterdag 14 december om 20.35 uur te zien op Nederland 3. Aansluitend volgt om 00.10 uur Het beste van Pinkpop 2013 met sfeerbeelden van het festival en optredens van onder andere The Killers en Queens of the Stone Age. Kijken dus.

4 reacties op “Documentaire over leven Jan Smeets zaterdag 14 december te zien op Nederland 3”

  1. Mooi momentje om The Stones bekend te maken voor Pinkpop 2014 :P.

  2. Wel leuk om naar te kijken, helaas heb ik al plannen die avond. Maar wie weet iets om zondag terug te kijken. En nouja ik denk niet dat het iets te maken heeft met een wel of niet bekendmaking van the Stones, maar zou zeker wel enorm vet zijn!

  3. Ik schat de kans ook op bijna 0% dat ze echt komen, maar wel weer 70 minuten kijkplezier in ieder geval. :)

  4. Natuurlijk leuk om te kijken mister Pinkpop himself good old Jan Smeets hopelijk word er idd nog even een vette act bekend gemaakt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *