Vervoer

Auto?

Natuurlijk wil je het liefst met je eigen volgepakte auto naar Landgraaf afreizen. De Pinkpop-organisatie denkt hier heel anders overs. Zij raden je aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit om verkeersopstoppingen te voorkomen. Ben je liever eigenwijs en wil je toch de auto pakken? Hieronder staan de meest gangbare routes naar Pinkpop.

Komende vanuit het westen, midden en noorden van het land:
Volg de A2 richting Maastricht. Bij knooppunt Kerensheide neem je de afslag richting Heerlen/Aachen. Neem bij knooppunt Ten Esschen de afslag Heerlen/Voerendaal. Vanaf hier kun je de gele Pinkpop borden volgen.

Komende vanuit België:
Volg de A76 richting Aachen; neem bij knooppunt Bocholtz afslag 7 Simpelveld, ga links boven aan de afslag de N281 op en volg de borden “Park Gravenrode” of neem afrit Kerkrade-West / Landgraaf en volg vanaf de Imstenraderweg de gele borden Pinkpop & zet je navigatie uit.

Komende vanuit Duitsland:
Volg de A76 richting Heerlen; houdt ter hoogte van knooppunt Bocholtz de N281 richting Heerlen aan; volg op de N281 de borden “Park Gravenrode” of afrit Kerkrade-West / Landgraaf en volg vanafde Imstenraderweg de gele borden Pinkpop & zet je navigatie uit.

Komende vanaf Maastricht:
Volg de A79 richting Heerlen. Neem bij de splitsing met de A76 de afslag naar Aachen. Neem bij knooppunt Bocholtz afslag 7 Simpelveld, ga links boven aan de afslag de N281 op en volg de borden “Park Gravenrode” of neem afrit Kerkrade-West / Landgraaf en volg vanaf de Imstenraderweg de gele borden Pinkpop & zet je navigatie uit.

Bekijk de plattegrond

Trein?

Pinkpop is veruit het beste te bezoeken per trein. De NS zal tijdens het Pinkpop weekend extra lange treinen inzetten naar station Heerlen. Vanuit Heerlen rijden er extra treinen op en neer naar Landgraaf. Vanaf station Landgraaf rijden er pendelbussen naar het festival terrein.

Ook dit jaar kun je weer gebruik maken van het speciale Pinkpop-retour. Het Pinkpop-retour geeft recht op 40 procent korting op de treinreis en is geldig vanaf 7 juni t/m 11 juni. Je kunt het Pinkpop-retour kopen in de webshop van NS en bij de kaartverkoopautomaten op de stations.

Voor meer informatie en het plannen van je reis check je NS.nl


Fiets?

Er is een fietsenstalling bij Mengelers (Rotonde Hostraat-Einsteinsraat ingang camping A) waar je je fiets gratis en veilig kunt stallen. De fietsenstalling is op de drie festivaldagen geopend van 09.00 tot 04.00 uur.


Kiss & Ride (afzetten en ophalen)?

Sinds een aantal jaren is op loopafstand van het festival, een zogenaamde Kiss & Ride plek ingericht. Deze is bedoeld als brenglocatie voor je ouders, vrienden en kennissen die je op deze manier zo dicht mogelijk bij het festivalterrein of camping kunnen afzetten. Deze locatie is derhalve ideaal omdat bij het halen er vrijwel geen hinder is van filevorming. Je bent er zo weer weg. De locatie is de parkeerplaats van tennishal Kaldeborn op de Kerkraderweg, vlakbij Camping D. Volg de gele borden vanaf de autoweg N281 richting Heerlen. Vanaf de Kiss & Ride plek volg je lopend de gele borden naar het festivalterrein en/of campings. Er is ook een Kiss & R nabij camping B op de Mensheggerweg voor de bezoekers van camping B. Let op: deze KISS & RIDE is alleen bereikbaar vanaf de Dentgenbachweg.

DISCLAIMER: Deze pagina is in de laatste week van mei (2014) vernieuwd, zodat de informatie up to date is voor de aankomende editie van Pinkpop. Check voor de zekerheid altijd de officiële website van Pinkpop.