Festivalterrein FAQ(Foto gemaakt door Henk Hover, bron L1)

Polsbandje?

Op de camping krijg je op vertoon van je toegangskaartje een polsbandje. Dit bandje is jouw toegangsbewijs voor het festivalterrein én voor de camping. Het is dus erg belangrijk dat je het bandje niet verliest. Dit geldt ook voor je papieren kaartje. Beide kun je later nog nodig hebben. Mensen met een dagkaart hebben geen polsbandje nodig.

Ingang?

Wanneer je je polsbandje hebt bemachtigd ben je klaar om het festivalterrein te betreden. De hoofdingang van het festivalterrein bevindt zich op het Pinkpop Plein.

Er zijn twee soorten ingangen: een ingang voor mensen met een dagkaart en een ingang voor mensen met een weekendkaart. Dit wordt duidelijk met borden aangegeven.
Vaak staan er lange wachtrijen, maar over het algemeen kom je er vrij snel doorheen. Tijdens het betreden kun je worden gefouilleerd door de mensen van de security.

Wat mag je absoluut niet meenemen?

Even op een rijtje:

· Drugs – wordt streng op gecontroleerd
· Eten en drinken in welke verpakking dan ook – neem geen eten en drinken mee!
· Huisdieren
· Professionele opname-apparatuur – een ‘gewone’ camera is geen probleem
· (vuur)Wapens en andere gevaarlijke voorwerpen
· Parasols, klapstoelen en opstapjes

Hoe laat gaat het festivalterrein open?

- Zaterdag 7 juni van 12:00 tot 23:00 uur, aanvang programma om 14:30 uur.
- Zondag 8 juni van 11:00 tot 23:00 uur, aanvang programma om 12:45 uur.
- Maandag 9 juni van 10:00 tot 23:00 uur, aanvang programma om 12:00 uur.

Kan ik pinnen?

Ja, op het festivalterrein zijn een aantal pinautomaten aanwezig waar je contant geld kunt opnemen. Handig als je een extra zakcentje nodig hebt. Bij sommige muntenkassa’s kun je de consumptiebonnen betalen met je pinpas.

Hoeveel kost een consumptiebon?

Een consumptiebon kost 2.50 euro. De bonnen zijn verkrijgbaar op verschillende locaties op het festivalterrein. Consumptiebonnen van 2013 zijn niet geldig in 2014.

Eten en Drinken?

Er zijn voldoende drank- en eetkraampjes aanwezig op het terrein. Je kunt er terecht voor je dagelijkse frietje, maar ook voor diverse pasta’s, fruit, broodjes, wokmaaltijden en andere culinaire hoogstandjes. Betalen doe je met dezelfde bonnen als waarmee je drank betaalt.

Waar kan ik mijn waardevolle spullen opbergen?

Op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

DISCLAIMER: Deze pagina is in de laatste week van mei (2014) vernieuwd, zodat de informatie up to date is voor de aankomende editie van Pinkpop. Check voor de zekerheid altijd de officiële website van Pinkpop.