Camping FAQ

Wanneer gaan de campings open?

De drie volledig ingerichte festivalcampings gaan op zaterdag 7 juni om 12.00 uur open. Ons advies: kom op tijd! Pinkpop hanteert een vol = vol principe. Indien je verzekerd wilt zijn van een plaats op je favoriete camping, is het verstandig ruim voor aanvang aanwezig te zijn.

Op dinsdag 10 juni om klokslag 12.00 uur gaan de campings dicht.

Wat mag je absoluut niet meenemen op de camping?

Onderstaande zaken zijn niet toegestaan op de campings van Pinkpop:

- Bankstellen
- Glas
- Motoren
- Gasflessen
- Generatoren
- Huisdieren
- Grote stoelen
- Kampvuur
- Geluidsinstallaties
- Sterke drank
- Drugs (Pinkpop hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot drugs)

Het is tevens ten strengste verboden om vervoersmiddelen naast je tent te parkeren. Auto’s en fietsen kun je kwijt op de verschillende parkeerplaatsen.

Kan ik m’n eigen eten en drinken meenemen?

Ja, het is mogelijk je eigen eten en drinken mee te nemen op de camping. Maar maak het niet te gek. Neem dus geen dozen vol met voedsel en drank mee. Oogluikend wordt het meenemen van 12 blikjes fris/ bier en 1 plastic petfles per persoon toegestaan. Let wel: glas is ten strengste verboden.

Welke voorzieningen zijn er?

Tijdens het festival is de camping je veilige plaats. Alle campings hebben voorzieningen die jouw verblijf (hopelijk) zo prettig mogelijk maken. Er zijn voldoende drank- en eetkraampjes aanwezig waar je terecht kunt voor snacks, ontbijt en zelfs een fatsoenlijke avondmaaltijd. Tevens heeft elke camping een kampeerwinkel voor de dagelijks benodigdheden. Natuurlijk zijn er voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig in de vorm van WC’s, douche’s en wastafels.

Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke voorzieningen, te weten:
- Info balie (hier kun je terecht voor al je prangende vragen)
- Kluisjes (tegen een vergoeding is het mogelijk je waardevolle spullen op te bergen in een kluisje)
- Dancehall op Camping A (de voetjes gaan tot in de late uurtjes van de vloer)
- Dancetent op Camping B (zelfde principe als de Dancehall op Camping A)

Kan ik fatsoenlijk douchen?

Het belooft een zwoele Pinkpop-editie te worden met tropische temperaturen. Niets fijner om je dag te beginnen met een verfrissende douche. Ook dit jaar kunnen campinggasten gebruikmaken van een (warme) douche. Per douchebeurt wordt een vergoeding gevraagd van 1 consumptiebon.

De openingstijden:
Zaterdag
18.00- 02.00 uur
Zondag
06.00 – 13.00 uur
22.00 – 02.00 uur
Maandag
06.00 – 13.00 uur
22.00 – 02.00 uur
Dinsdag
06.00 – 11.00 uur

Kan ik mijn telefoon opladen op de camping?

Ja, dat is mogelijk. De officiele website van Pinkpop meldt het volgende:

Op alle drie de campings is er een oplaadunit van Plug ’n Go. Hier huur je een draagbare lader (zie prijzen hieronder) voor je telefoon. Als je alles weer terug brengt dan ontvang je je borg retour en kost het laden dus 1 bon. Voordeel: je hoeft je telefoon niet af te geven en bent dus blijvend bereikbaar.

Tip!: Neem een lader mee naar je tent en laad ’s nachts je telefoon op!

Opladen = 1 bon + 5 bonnen borg voor de lader incl. kabel

Lader met kabel inleveren = 5 bonnen borg terug.
Lader zonder kabel inleveren = 4 bonnen borg terug.
Ook kun je bij de “Plug & Play” van Hi je telefoon opladen, vergeet niet je eigen lader mee te nemen! Op de Kalm aan laan is ook een klein oplaadpunt waar je met je eigen lader kunt opladen.

Meer informatie nodig? Ga naar de officiële website van Pinkpop

DISCLAIMER: Deze pagina is in de laatste week van mei (2014) vernieuwd, zodat de informatie up to date is voor de aankomende editie van Pinkpop. Check voor de zekerheid altijd de officiële website van Pinkpop.

9 reacties op “Camping FAQ”

 1. Als de camping pas om 12 uur open gaat, wat is dan volgens jullie een handige tijd om aanwezig te zijn als je gewoon een goede plek wilt hebben op de camping ?

 2. Dat is lastig te voorspellen. Er wordt flink wat drukte verwacht bij Campings A en B, dus als je echt een goede plek wilt uitzoeken kun je daar het beste al vroeg in de ochtend zijn. Er zijn zelfs mensen die de avond van tevoren al voor de ingang slapen.

 3. jw zei op 5 jun 2014

  Mag er ook een 1 pits gasbrander worden meegenomen?
  gr
  jw

 4. Ik zelf heb ook een klein 1 pit gasbrander met een klein gasflesje. Is dit echt helemaal uitgesloten? En waar kan ik anders dan mijn knakworstjes op warm maken?

 5. 12 blikjes en 1 petfles per persoon… is dat dan per dag? (ik bedoel, kan je bijvoorbeeld zaterdag in de supermarkt nog wat bijhalen?)

 6. @ Hanne wij hebben vorig jaar aan 12 blikjes en 1 fles per persoon meer dan genoeg gehad. We hebben ongeveer de helft weer mee naar huis genomen. Je bent toch voornamelijk op het festivalterrein en daar mag je het natuurlijk niet mee naar binnen nemen. Wij merkten ook dat 12 blikjes bier per persoon niet handig is, wij dronken liever frisdrank (kan ook aan de hitte van vorig jaar liggen). We hebben op de camping zelf nog water gekocht.

 7. Op de officiële website staat dat je wel kleine een pit gastelletjes mag mee nemen. Voor eenmalig gebruik? Enkel met draaisluiting… Ik ben al toen

 8. so what about bbq on camping site ? 12 beer max ? c mon are u jokin ? its a hell of a travel from ukraine…be patient with us
  victor

 9. hallo…wann spielen die fuelgirls ? werden babymetal noch bestätigt ? grüße hans klok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *